Seier over Krylia Sovetov

Strømsgodset slo russiske Krylia Sovetov 2-0 i Marbella. Lars-Jørgen Salvesen og Moses Mawa scoret målene.

Etter en sjansefattig 1. omgang løftet Strømsgodset seg etter pause, og spissduoen Lars-Jørgen Salvesen og Moses Mawa satte inn hver sin scoring i 2. omgang.

Vi slapp også til flere unggutter mot slutten av kampen. Midtstopper Sondre Fosnæss Hanssen fikk den siste halvtimen, mens Kreshnik Krasniqi, Fredrik Pedersen, Sebastian Pop, Halldor Stenevik og prøvespiller Gideon Monday Uno fikk et kvarter og Mustapha Fofana fikk de siste ti.

Tidlig tverrliggertreff

Kampens første målsjanse var det vi som fikk, da en Krylia-forsvarer headet ballen i egen tverrligger etter frispark fra Janis Ikaunieks.

Utover omgangen hadde våre russiske motstandere to gode muligheter, men begge ble satt over mål fra kort hold. De hadde også en ball i nettet etter et lavt slått frispark, men scoringen ble annullert for offside.

Et par minutter før pause var Lars-Jørgen Salvesen nær ved å sende oss i ledelsen etter å ha forsert fremover i banen, men avslutningen fra 16 meter ble godt reddet av Krylias målvakt.

Salve med ledermålet

Snaue tjue minutter ut i den andre omgangen var det imidlertid lite målvakten fikk gjort med Salvesens avslutning. 24-åringen plukket opp en løs ball i feltet, og plasserte ballen trygt og godt i det lengste hjørnet.

Like etter var Moses Mawa nær ved å doble ledelsen etter å ha blitt spilt opp av Jonathan Parr, men avslutningen gikk utenfor nærmeste stolpe.

Moses doblet

Men også for Moses skulle det lykkes på forsøk nummer to. Et kvarter før slutt mottok han ballen fra Herman Stengel, og denne gangen var siktet stilt inn. Fra skrått hold la han ballen vakkert i det lengste hjørnet.

Vi hadde også et par muligheter til å øke ledelsen ytterligere mot slutten av kampen, og flere av unggutta som kom inn viste friske tendenser.

Nå venter noen nye økter på den spanske solkysten, før vi avslutter oppholdet med kamp mot Tromsø førstkommende torsdag. Den kampen spilles på Marbella Football Center, og har avspark klokken 14.

Strømsgodset - Krylia Sovetov 2-0 (0-0)