Seier mot Stabæk

Janis Ikaunieks scoret kampens eneste mål i tirsdagens treningskamp mot Stabæk på Marienlyst. Se reaksjoner etter kampen her.

Lørdag ble det seier 2-1 mot Mjøndalen etter scoringer av den samme Janis Ikaunieks og Simen Hammershaug. Dette var den første treningskampen etter Korona-pausen og spillet par ikke uventet en del preg av dette. Det var tidvis urytmisk og upresist offensivt, men upåklagelig innsats.

Tirsdagens møte med Stabæk holdt høyere kvalitet - det var også høyere intensitet i varmen. Spesielt den første halve timen var gledelig sett med marineblå øyne. Da var vi virkelig gode, presset Stabæk langt bakpå og produserte flere store sjanser.

Janis Ikaunieks scoret på et flott hodestøt etter glimrende kombinasjonsspill i forkant, som involverte flere spillere. Mikkel Maigaard var nest sist på ballen med et flott innlegg og Janis timet både innløp og opphopp perfekt. Latvierens andre scoring med hodet på fire dager.

Se intervju med Janis her:

Etter første drikkepause på Marienlyst fikk Stabæk mulighet til å hente seg litt inn - og det gjorde de. Gjestene jobbet seg inn i kampen og siste halvdel av omgangen ble mer jevn. Etter sidebytte var det ulike faser, vi la oss litt lavere i presset og kontret i større grad på gjestene. Vi mestrert også dette på en god måte, men sluttproduktet manglet dessverre.

Stabæk presset på mot slutten, men vi forsvarte oss godt kollektivt og var disiplinerte i returløpene. Dermed skapte ikke Stabæk all verden, bortsett fra én stor sjanse som tilfalt Kornelius Normann Hansen. Hans harde avslutning fra kort hold ble glimrende reddet av Viljar Myhre som slo baller til corner.

Alt i alt ble dette en intensiv og god gjennomkjøring mot et Stabæk-lag som kommer til å bite godt fra seg i årets Eliteserie.

Gledelig var det også at flere av ungguttene i troppen fikk godt med spilletid og ny erfaring på dette nivået.

Se intervju med Henrik Pedersen her:

Vi stilte følgende mannskap: Myhra, Vilsvik (Hamde i 3 min), Gunnarsson (Fosnæss Hanssen i 35 min), Leifsson, Parr (Mickelson i 15 min), Ikaunieks, Jack (Krasniqi i 46 min), Maigaard, Hove, Salvesen (Hammershaug i 8 min), Tokstad (Stenevik i 17 min)