Seier i serieåpningen

Marcus Pedersen, Johan Hove og Mos Abdellaoue scoret målene da Strømsgodset slo Haugesund 3-2 i serieåpningen. Se høydepunktene her.

Sist gang vi serieåpnet hjemme mot FK Haugesund, var det de som fikk en nærmest best tenkelig åpning da de tok ledelsen før halvminuttet var passert.

Denne gangen var det vi som fikk drømmestarten. Og som sist ble alle tre poengene igjen i Drammen.

Kontant straffe fra Marcus

Allerede før minuttet var spilt gikk Jonathan Parr i bakken innenfor gjestenes felt, og dommer Ola Hobber Nilsen pekte på straffemerket. Fra merket var Marcus Pedersen like kontant som han pleier, og sendte oss i en tidlig ledelse.

Vi sa oss ikke fornøyde etter den gode starten, og fortsatte presset mot forsvaret til Haugesund. Presset dabbet imidlertid gradvis av, mens vi slapp gjestene inn i kampen – og etter 25 minutter kom utligningen.

FKH utlignet – banens yngste svarte

Vi pådro oss brudd på midtbanen, og Ibrahima Wadji vant ballen og satte fart fremover. Like utenfor feltet ble han stoppet på ulovlig vis, og fikk et frispark som senere ble ekspedert i det nærmeste hjørnet av Alexander Stølås.

Åtte minutter senere var vi så tilbake i ledelsen da lagets yngstemann testet skuddfoten fra distanse.

Johan Hove mottok ballen fra debutant Yacouba Sylla på omkring 30 meter, tok et touch fremover og fyrte løs. Ballen fikk en skru som satte FKH-målvakt Helge Sandvik ut av spill, og mens han var på vei mot det lengste hjørnet, dalte kula ned i det nærmeste.

Ny utligning før pause

Men igjen utlignet Haugesund. To minutter før pause kom Niklas Sandberg til avslutning på omkring 14 meter etter et halvklarert innlegg, og satte ballen via tverrliggeren og i mål.

Vi fikk altså servert hele fire scoringer i årets første omgang på Marienlyst – men lagene sto like langt halvveis.

Vi fortsatte å ha mye ball også etter pause, men slet lenge med å finne veien gjennom forsvaret til de gulkledde rogalendingene.

2. omgangs første store sjanse kom imidlertid andre veien, da målscorer Stølås kom fri på venstre, men en god redning fra Godset-debutant Viljar Myhra hindret at FKH gikk opp i ledelsen.

Mos matchvinner

Snaue tjue minutter før slutt kom så den avgjørende scoringen. Vi fikk frispark omtrent midt på bortelagets halvdel, og Jakob Glesnes hamret løs. Ikke spesielt godt plassert, men hardt nok til å tvinge Sandvik til å gi retur. Der var selvfølgelig målsniken Mos Abdellaoue.

Mos åpnet med det årets målkonto – og ga oss ledelsen 3-2.

Haugesund hadde så en liten jakt på utligning, og mange på tribunen fryktet nok en utligning – men etter hvert fikk vi roet det hele ned mens vi trygget inn de tre poengene.

Den jobben klarte vi også, og med det kan vi nå puste lettet ut. Serieåpningen er gjennomført, og årets første trepoenger er innkassert.

Strømsgodset - FK Haugesund 3-2 (2-2)

1. runde i Eliteserien, Marienlyst stadion, 5 040 tilskuere
Mål: 1-0 Marcus Pedersen (2., str.), 1-1 Alexander Stølås (25.), 2-1 Johan Hove (33.), 2-2 Niklas Sandberg (43.), 3-2 Mos Abdellaoue (71.)
Gule kort: Jakob Glesnes, Marcus Pedersen (SIF) og Fredrik Pallesen Knudsen (FKH)
Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand
Vårt lag (4-4-2): Viljar Myhra - Lars Vilsvik, Jakob Glesnes (k), Lars Sætra, Jonathan Parr - Kristoffer Tokstad, Johan Hove, Yacouba Sylla, Stian Ringstad - Marcus Pedersen, Mos Abdellaoue.
Innbyttere: Martin Spelmann 21 min. for Marcus Pedersen, Martin Rønning Ovenstad 18 min. for Stian Ringstad og Herman Stengel 5 min. for Johan Hove.