Seier i Sarpsborg

Den andre bortekampen denne uka endte som den første. Igjen ble Mos matchvinner, og igjen holdt Morten Sætra nullen.

Vi holdt tett, tillot Sarpsborg 08 svært få målsjanser, og tok vare på muligheten da dommer Kristoffer Hagenes pekte på straffemerket rett før pause.

Med vår yngste startellever i både cup og serie denne sesongen tok vi tre svært viktige, og ikke minst deilige poeng i Sarpsborg i kveld – og med det ligger vi nå tre poeng over både kvalifisering og direkte nedrykk.

Se høydepunktene her:

Tidlig målsjanse for Tokmac

Kampens første målsjanse kom allerede etter drøye tre minutter, da Tokmac Nguen kom til avslutning på 16-metersstreken. Med åpning mot mål kunne det fort gitt oss en tidlig ledelsen, men avslutningen ble reddet av Sarpsborg-målvakt Vasyutin.

Etter det ventet en svært sjansefattig omgang, der vi lå godt og kompakt i vår 4-4-2-formasjon, noe som også bidro til at Sarpsborg slet med å produsere målsjanser.

Vi måtte imidlertid gjøre en endring allerede før halvtimen var spilt, da Amahl Pellegrino ble stemplet i etterkant av en duell. Han ble dermed erstattet av Kristoffer Tokstad.

Mos-scoring rett før pause

Så kom straffesparket, i omgangens siste ordinære minutt. I etterkant av et hjørnespark slo Eirik Ulland Andersen inn i boksen, der Lars Sætra fikk en dytt fra Ole Jørgen Halvorsen, og ble videre hindret av Amin Askar. Kristoffer Hagenes så seg nødt til å blåse, og peke mot straffemerket.

I Marcus Pedersens fravær tok Mos ansvar også der. Torsdagens matchvinner la ballen rolig i motsatt hjørne av der Vasyutin gikk, og sørget for at vi var i ledelsen til pause.

På vei ut til 2. omgang la Sarpsborg om til 4-3-3 i håp om å skape flere sjanser, og det så ut til at de skulle få uttelling allerede 25 sekunder ut i omgangen.

Annullerte Sarpsborg-mål

Patrick Mortensen så ut til å heade ballen i nettet, men en våken dommer annullerte scoringen for hands. Reprisene viste at ballen traff begge armene til Sarpsborg-spissen før den gikk i nettet.

Noen minutter senere kunne vi i stedet gå opp til 2-0 da Tokmac Nguen ble spilt gjennom av Francisco Júnior, men Vasyutin kom ut og gjorde en god redning.

I første halvdel av 2. omgang lyktes Sarpsborg også forholdsvis greit med grepene de gjorde i pausen. De trykket oss lenger bakover, mens vi hadde et par overgangsmuligheter anført av dagens to angripere, Mos og Tokmac.

Holdt tett i sluttminuttene

Det store presset døde imidlertid litt ut etter hvert, og utover i omgangen fikk vi etablert oss på deres halvdel oftere og oftere – før den uunngåelige sluttspurten kom.

Men som i Haugesund holdt vi tett, og heller ikke på de drøye fem overtidsminuttene som ble spilt kom hjemmelaget til noen store målsjanser.

Med det tar vi et lite byks vekk fra nedryksstriden, selv om vi forblir på 12. plass. Nå riktignok kun med ett poeng opp til Bodø/Glimt på 11. plass og to poeng opp til Tromsø, som spiller i morgen på 12. plass.

Sarpsborg 08 - Strømsgodset 0-1 (0-1)