Seier i Ælv Klassiko!

Moses Mawa og Lars-Jørgen Salvesen senket erkerivalen på Marienlyst.

Vi kjempet lenge i jakten på å få hull på byllen, og måtte smøre oss med tålmodighet i den første omgangen – men noen få minutter etter pause løsnet det.

Først scoret Moses Mawa etter å selv ha lagt opp til scoringen på glimrende vis, og fire minutter senere doblet Lars-Jørgen Salvesen ledelsen da han banket ballen i hjørnet fra drøye 16 meter.

Gjestene reduserte på straffe i sluttminuttene, og jaktet utligning i de seks overtidsminuttene – men det var Strømsgodset som sto igjen som seierherrer i årets første Ælv Klassiko.

Her kan du se høydepunktene.

Sjansefattig start

Det tok imidlertid litt tid å få sving i maskineriet. Vi leverte en god match fra start, men vi måtte være tålmodige og vente på åpningene.

I løpet av første halvdel av 1. omgang hadde vi et par farlige halvsjanser, men det ble aldri det helt store. Nærmest var vi da Moses Mawa ble spilt gjennom i bakrom, men vinkelen ble for spiss til at avslutningen truet MIF-målvakt Sosha Makani ordentlig.

Etter en halvtime ble Moses spilt gjennom igjen, og denne gangen kom han seg innover i banen, men avslutningen gikk like utenfor mål.

Brant straffe

Rett før pause fikk vi så straffespark da Lars-Jørgen Salvesen ble felt av Vetle Dragsnes innenfor 16-meteren. Dessverre gjorde Sosha Makani en god redning på straffesparket til Mikkel Maigaard.

En tung avslutning på det som etter hvert ble en oppløftende første omgang – men det skal mer til for å knekke våre gutter. I stedet så det ut som avslutningen på første omgang ga dem blod på tann etter pause.

To kjappe fra Moses og Salve

Før det var spilt fem minutter av den andre omgangen lå nemlig ballen i nettet for første gang. Moses Mawa gjorde en enorm jobb i forarbeidet til en strålende overgang, og fant Kristoffer Tokstad på motsatt side.

Tokstad spilte ballen foran mål, der Moses selv hadde kommet seg inn foran mål, og på blank kasse kunne spissen enkelt sende oss i ledelsen.

Se intervju med Moses her:

Fire minutter senere var det spissmakker Lars-Jørgen Salvesen sin tur. Etter mye nesten både i første omgang og i de siste kampene lyktes det endelig for sørlendingen.

Etter å ha tatt med seg ballen fra midtsirkelen fikk han, med litt hjelp av smarte bevegelser fra Moses, rom til å avslutte på rundt 16 meter. Der nølte han ikke ett sekund, og banket ballen ned i det lengste hjørnet.

Vi fortsatte også å jage det tredje målet i minuttene etter, men det ble med de to scoringene for vår del.

Redusering til liten nytte

I stedet fikk gjestene straffespark fire minutter før slutt da Lars Olden Larsen ble felt av innbytter Jonathan Parr. Parr måtte forøvrig også forlate banen etter kollisjonen med Olden Larsen.

Straffesparket ble sikkert ekspedert i mål av midtstopper Markus Nakkim.

Reduseringen gjorde at gjestene øynet håp om utligning, og de jaget på for utligning både de siste fire og i de seks tilleggsminuttene – men vi kjempet med alt vi hadde for å stenge igjen, og de kom aldri til de aller største farlighetene.

Dermed endte det med Godset-seier i kveldens Ælv Klassiko – og stort deiligere enn det blir det ikke.

Etter kampen oppsummerte vi derbyseieren med Henrik Pedersen og matchvinner Salvesen.

Strømsgodset - Mjøndalen 2-1 (0-0)

8. runde i Eliteserien, Marienlyst stadion
Mål: 1-0 Moses Mawa (50.), 2-0 Lars-Jørgen Salvesen (54.), 2-1 Markus Nakkim (86., str.)
Gult kort: Jonathan Parr (SIF), Stian Aasmundsen og Andreas Hellum (MIF)
Dommer: Svein Oddvar Moen, SK Haugar