Se U21-landslaget på Marienlyst

Vi gleder oss til å arrangere U21-landskamp igjen i morgen, når Norge tar i mot Finland på Marienlyst.

Annonse:

- Vi er veldig glade for at U21-landslaget ønsker å legge hjemmekampene sine hit år etter år, og at de trives godt i Drammen og på Marienlyst. Dette er tross alt Norges beste hjemmebane, sier Jostein Flo med et glimt i øyet.

Noe sannhet er det jo i det, for historien tilsier at det stort sett er hjemmelaget som går seirende ut når det spilles kamper på Marienlyst.

Det gjelder også for U21-landslaget, som har startet EM-kvalifiseringen med to seire på to hjemmekamper, over Østerrike i september og Estland i oktober - på arenaen som har vært deres faste hjemmebane i snart ti år.

At U21-landslaget har hatt tilholdssted i Drammen og på Marienlyst over så lang tid er naturlig nok noe vi er svært stolte av. 

- For oss er det helt nydelig å ha U21-landslaget her. Det er det høyeste nivået man finner blant utviklingsspillere, og for oss som utviklingsklubb gir det gode referanser på hvor nivået ligger internasjonalt, sier hovedtrener Håkon Wibe-Lund, som følger godt med landslaget når de er på besøk.

Håkon har selv jobbet flere år i forbundet, blant annet som assistenttrener på U19- og U20-landslaget som kvalifiserte seg for både EM i 2018 og VM i 2019. Gjennom disse rollene har han fått tette bånd til flere i landslagsapparatet.

- Det er alltid hyggelig å møte gamle kjente igjen. Samtidig er det veldig lærerikt og nyttig å få referanser utenfra for å fortsette å utvikle seg som trener, og den muligheten får vi av at de kommer hit, fortsetter han.

Nå venter altså Finland for Johan Hove, Halldor Stenevik og resten av U21-landslaget. De norske ungguttene ligger på 2. plass på tabellen med ni poeng etter fire kamper, mens Finland ligger på 4. plass med sju poeng.

Vi håper flest mulig tar turen i morgen kveld for å støtte morgendagens helter til tre nye poeng i EM-kvalifiseringen. Billetter til kampen kjøpes her.

Annonse fra Eliteserien: