Sarpsborg seiret på Marienlyst

Til tross for seks (!) stolpetreff i 2. omgang ble det ingen scoringer på Godset etter pause. I stedet snudde Sarpsborg 08 kampen og vant 2-1 på Marienlyst.

Godset produserte mange målsjanser, og traff metallet vanvittige seks ganger etter pause, mens gjestene fra Sarpsborg var dødelig effektive med utligning på straffe, før Ronnie Schwartz avgjorde kampen ti minutter før slutt.

Etter en åpning der lagene kjente på hverandre uten å skape de aller største sjansene smalt det plutselig snaue sju minutter ut i kampen.

Se høydepunktene fra kampen her:

Vanvittig Ulland-frispark

Marcus Pedersen fikk frispark omkring 35 meter fra mål, og derfra sendte Eirik Ulland Andersen en nydelig kule mot mål. Ballen gikk via tverrliggeren og Sarpsborg-keeper Aslak Falch, og inn i nettet. En helt vanvittig scoring.

Omkring ti minutter senere fikk vi to nye muligheter, først ved Jonathan Parr, som på flott vis dro av en motspiller, men den påfølgende avslutningen gikk over mål.

Like etterpå rullet vi frem et godt angrep, men innlegget fra Lars Vilsvik ble blokkert.

Ti minutter før pause fikk gjestene sin første ordentlige mulighet da Patrick Mortensen fikk skyte totalt upresset fra fire meter etter et langt innkast, men avslutningen ble reddet av Espen Bugge Pettersen.

Vi tok dermed med oss en 1-0-ledelse til pause, etter en omgang der vi var det klart beste laget.

Enorme sjanser etter pause

To minutter etter pause scoret så Sarpsborg, men scoringen ble annullert for en dytt på Jonathan Parr. I perioden etter handlet det meste om oss.

Snaue ti minutter senere fikk vi en enorm dobbelsjanse, der Marcus Pedersen først fikk stusset Vilsviks avslutning, før Basel satte returen i stolpen.

Like etterpå banket Jakob Glesnes ballen i tverrliggeren.

Utlignet på straffe

Så kom stolpetreff nummer fire, fem og seks i kampen for vår del. Tokmac sendte først ballen i stanga, før Vilsvik traff både stang og tverrligger på returen.

I stedet gikk gjestene i angrep, der de fikk en dobbelsjanse. Den første ble reddet av Jakob Glesnes, den andre av Bugge Pettersen – men da Lars Vilsvik skulle klarere ble Kristoffer Zachariassen felt, og dommer Hafsås pekte på straffemerket.

Fra merket var Ole Jørgen Halvorsen, og satte inn utligningen mot spillets gang.

Fem minutter senere traff vi metallet for sjuende gang da Eirik Ulland Andersen dro seg innover fra venstrekanten og banket ballen i tverrliggeren.

Matchvinner på første touch

Drøye ti minutter før slutt gikk gjestene så nokså ut av det blå opp i ledelsen. En smart variant etter et innkast gjorde at ballen havnet hos innbytter Ronnie Schwartz, som på sin første touch i kampen satte inn 2-1 til Sarpsborg.

Etter dette tettet Sarpsborg igjen bakover, og det eneste vi fikk til i sluttminuttene var to langskudd fra Eirik Ulland Andersen.

Dermed endte kvelden – utrolig nok – med null poeng, til tross for vanvittige sju stolpetreff, der fem av dem kom i løpet av ti minutter på stillingen 1-0 i 2. omgang.

Strømsgodset - Sarpsborg 08 1-2 (1-0)
9. runde i Eliteserien, Marienlyst stadion, 5875 tilskuere
Mål: 1-0 Eirik Ulland Andersen (7.), 1-1 Ole Jørgen Halvorsen (64., str.), 1-2 Ronnie Schwartz (79.)
Gule kort: Eirik Ulland Andersen (SIF), Ole Jørgen Halvorsen, Rashad Muhammed og Amin Askar (S08)
Dommer: Dag Vidar Hafsås, Kolstad Fotball
Godsets lag (4-2-3-1): Espen Bugge Pettersen - Lars Vilsvik, Jakob Glesnes (K), Lars Sætra, Jonathan Parr - Henning Hauger, Herman Stengel - Tokmac Nguen, Bassel Jradi, Eirik Ulland Andersen - Marcus Pedersen.
Innbyttere: Mustafa Abdellaoue 14 min. for Bassel Jradi og Marius Høibråten 3 min. for Lars Vilsvik.