Sarpsborg 08 ble for sterke

Det ble mange lettkjøpte baklengsmål da Sarspborg 08 vant 4-2 i fredagens treningskamp i Østfold.

Strømsgodset scoret to fine kontringsmål, men det hjalp dessverre lite for sluttresultatet siden vi åpnet slusene i andre enden.

Se intervjuer med Bjørn Petter Ingebretsen og Jakob Glesnes her:

Her er kampreferatet i tekstform:

Det skjedde ikke all verdens i startfasen i Østfold. Vi kom til den første sjansen etter 10 minutters tid. En corner fra Johan Hove havnet på hodet til Jakob Glesnes som headet ballen tilbake i feltet. Der fikk Lars Sætra heade relativt umarkert på mål, men keeper skjøv ballen kontrollert over.

To minutter senere tok hjemmelaget ledelsen – med god hjelp fra Viljar Myhra. Sisteskansen ventet for lenge med ballen i beina og slo den rett i Steffen Lie Skålevik. Han fikk en enkel jobb med å servere spissmakker Jørgen Strand Larsen på blank kasse.

Fem minutter senere kvitterte Kristoffer Tokstad mot gamleklubben med en kanon i vinkelen. Sebastian Pedersen slo glimrende i bakrom på Tokstad som ladet høyrefoten i motsatt vinkel fra 16 meter. En flott prestasjon av Romerike-gutten.

Etter utligningen tok Sarpsborg 08 mer og mer over mot et lavtliggende Godset-lag. Vi slet periodevis med å holde ballen i laget og klareringene ble heller ikke lange nok. Dermed fikk S08 lov til å trykke oss bakpå – dog uten å skape all verden. Fem minutter før pause måtte Viljar Myhra i aksjon og reddet strålende med en hånd på et skudd fra Lie Skålevik.

Mer enn det skjedde ikke før pause.

Sarpsborg kom best ut etter hvilen og la et tidlig trykk på våre gutter. Viljar Myhra måtte i aksjon ved et par anledninger. Men det var Godset som tok ledelsen etter 54 minutter. Jakob Glesnes brøt ballen litt inne på S08 sin halvdel, før han satte opp Ringstad som igjen rullet til Tokstad som igjen fant Vilsvik. Han avsluttet med venstrebein helt nede i motsatt hjørne. Nok en gang fin kontring.

Etter dette gikk det dessverre stivt rundt for oss på defensiven. Hjemmelaget fra 1-2 til 4-2 på åtte minutter etter stygge balltap og markeringssvikt hos oss. Rett og slett altfor dårlig forsvarsspill og da blir man straffet mot et så godt lag som Sarpsborg 08.

Vi kom oss til hektene igjen mot slutten, men alt i alt en fortjent seier til hjemmelaget. Vi lærer av dette og må utvilsomt stramme skruen i neste kamp mot Vålerenga.

Sarpsborg 08-Strømsgodset 4-2 (1-1)
Mål: 1-0 Jørgen Strand Larsen (12), 1-1 Kristoffer Tokstad (17), 1-2 Lars Vilsvik (54), 2-2 Steffen Lie Skålevik (58), 3-2 Skålevik (62), 4-2 Matti Lund Nielsen (str. 66)
Dommer: Tom Harald Hagen, Grue
Viljar Myhra - Lars Vilsvik, Jakob Glesnes, Lars Sætra, Christopher Lindquist (Nico Mickelson i 18 min) - Kristoffer Tokstad, Johan Hove, Henning Hauger (Herman Stengel i 22 min), Stian Ringstad (Martin Rønning Ovenstad i 22 min) - Sebastian Pedersen, Mos Abdellaoue