Salvesen forlenger med SIF

Forlengelsene kommer på løpende bånd i Strømsgodset om dagen. Nå har også Lars-Jørgen Salvesen (24) signert ny kontrakt med klubben – ut 2023.

Annonse:

Salvesen er den femte spilleren på kort tid som valgt å forlenge avtalen med SIF – i tillegg til hovedtrener Henrik Pedersen. Tar vi med Ipalibo Jack, som i sommer signerte til 2023, så har klubben nå sikret langsiktighet på en rekke viktige spillere.

Lars-Jørgen Salvesen har scoret 12 mål på 31 kamper for Strømsgodset siden byttehandelen med Mos Abdellaoue i fjor sommer. 24-åringen har hatt en formidabel utvikling og etablert seg som et soleklart førstevalg på spissplass. Nå tegner han altså to års forlengelse på sin avtale.

- Jeg har utrolig tro på dette prosjektet og trives veldig godt her. Jeg har fått en god posisjon i klubben og på laget. Jeg har kommet et sted hvor jeg blir satset på og jeg får tillit. Det bygger selvsagt selvtillit. Jeg føler jeg utvikler meg veldig med Henrik som trener og det er viktig for meg å vite at han også blir med videre. Han er jo hovedgrunnen til det som skjer her nå, med hvordan vi spiller og hvordan vi fremstår, sier Salvesen.


Godt samhold i gruppa

Han takker også lagkameratene for fremgangen i Strømsgodset og opplever at det er mange som drar i samme retning nå. Det bekreftes også gjennom alle forlengelsene som har kommet. Salvesen tror det er lite som gjenstår før denne gruppa bryter gjennom og slår ut i full blomst.

- Jeg har gode lagkamerater rundt meg, vi er på samme bølgelengde og vil hverandre godt. Da er det lettere å prestere og lykkes. Det samholdet vi fikk i fjor høst der vi hadde kniven på strupen har gjort noe med hele gruppa. Dynamikken er blitt utrolig fin og vi har fått en god kultur her, både i treningshverdagen og utenfor banen. Trivsel og tillit og alt det der samlet er oppskriften på gode prestasjoner, sier Salvesen.

- Det at flere skriver lengre kontrakter nå viser bare hvor tro man har på det man driver med. Jeg blir ikke overrasket om vi kjemper i toppen om et par år. Å ha en gruppe som vet hva som gjelder og hvilken spillestil som treneren ønsker og hva som kreves i det daglige arbeidet, gjør jo bare at de som kommer inn tilpasser seg raskere og da får man et høyere nivå på alt man driver med, fortsetter han.

Passer perfekt inn

Sportssjef Jostein Flo gleder seg over at nok en brikke i puslespillet faller på plass i Strømsgodset. Mannen som bøttet inn 120 mål på 186 kamper i blått er overbevist om at klubben kommer til å få mye glede av Salvesen i årene som kommer. Det har har vært flere henvendelser på 24-åringen i år, men han velger altså å fortsette på det gode han har startet i Drammen.

- Salve har hatt en flott utvikling siden han kom hit for ett år siden. Han gjør en formidabel jobb for laget som signalspiller i presset, han løper mye, han er sterk i duellspillet og er en trussel både rettvendt, i bakrom og på innlegg. Han passer perfekt i Henrik sin spillestil og er en av spissene i Eliteserien med størst potensial. Vi er veldig fornøyd med at også han forlenger kontrakten med klubben, sier Flo.

I år har Salvesen opplevd frustrerende perioder der scoringene har uteblitt. Men det har ikke gått ut over arbeidsmoralen og innsatsen. Han har startet alle kampene for SIF og nesten spilt samtlige minutter. Bak tallene ligger det også fem stolpeskudd og han har skaffet laget tre straffespark.

- Alle spisser opplever motgang og måltørke. Dette er noe Salve lærer av og kommer styrket ut av. Selv om han ikke har scoret like jevnt som i fjor har han levert gode kamper og jobbet hardt for laget. Vi ser en stor oppside i Lars-Jørgen og nå skal han bygge videre på de gode prestasjonene han har hatt det første året i klubben, sier Flo.

Se det beste av Salvesen i blått i denne videoen:


Annonse fra Eliteserien: