Salvesen er klar for SIF

Sarpsborg 08-spissen Lars-Jørgen Salvesen (23) er klar for Strømsgodset. Samtidig reiser Mos Abdellaoue (31) motsatt vei i en ren byttehandel.

Annonse:

Torsdag kveld kom klubbene til enighet og fredag ettermiddag ble overgangene formalisert. Lars-Jørgen Salvesen har signert en avtale med Strømsgodset ut 2021 og sørlendingen er spilleklar til søndagens kamp mot Viking. Han trener for første gang med nye lagkamerater lørdag.

Med Lars-Jørgen Salvesen på plass har vi enda mer komplementære ferdigheter i frontleddet.

- Lars-Jørgen er en spisstype som passer godt inn i vår spillestil, med kvaliteter som vi mangler litt i stallen nå. Han er fysisk sterk og god både som oppspillspunkt og på innlegg i boks og han har en solid venstrefot. Lars-Jørgen er også arbeidsom og har kapasitet til å løpe mye, noe som er viktig i press-spillet vårt, sier sportssjef Jostein Flo.

Mer fysikk i boksen

Han beskriver 23 år gamle Lars-Jørgen Salvesen som en energispiller med stort potensial og vi har stor tro på at lysluggen skal få ut dette potensialet her hos oss.

- Vi kommer til masse innlegg i hver eneste kamp og da er det viktig å ha spillere med fysikk i boksen. Med Lars-Jørgen Salvesen og Moses Mawa på plass skal det bli vondt å forsvare seg mot Strømsgodset i denne fasen av spillet, sier Flo.

Sportssjefen er fornøyd med utfallet av denne byttehandelen som innebærer at Mos Abdellaoue reiser til Sarpsborg 08 etter halvannen sesong i Drammen.

- Strømsgodset har mye å takke Mos for etter at han skjøt oss til sikker plass og cupfinale i fjor. Denne sesongen har han slitt en del med skader og dessverre ikke kommet ordentlig i gang. Nå har vi kommet frem til en avtale som alle parter kan være fornøyd med og vi takker Mos for innsatsen i Godset og ønsker ham lykke til videre, sier Flo.

Følte seg veldig ønsket

Lars-Jørgen Salvesen kom til Sarpsborg 08 foran 2019-sesongen, etter at han banket inn 8 mål på 12 kamper for Ull/Kisa siste halvdel av 2018. I Østfold har det blitt fire mål på 16 kamper.

Unggutten gikk gradene som fotballspiller i talentfabrikken Vigør hjemme i Kristiansand, før han i 2014 tok steget til Start. Der scoret han imponerende 46 mål på 32 kamper for andrelaget. I 2015 etablerte han seg på førstelaget og i 2016 kom gjennombruddet på Sør Arena. Salvesen tegnet meget godt i oppkjøringen til 2017-sesongen, men rett før seriestart røk dessverre korsbåndet. Sommeren 2018 reiste han til Ull/Kisa – et opphold som ble en stor suksess.

Nå er 23-åringen klar for nye eventyr i Strømsgodset.

- Det har gått veldig fort, men dette var en sjanse jeg ikke kunne si nei til. Jeg hadde en veldig god prat med både Henrik og Jostein og de har veldig troen på meg. Og jeg har veldig troen på dette prosjektet her og gleder meg bare voldsomt til å komme i gang. Jeg tror dette er perfekt match, sier Salvesen.

Se hele intervjuet med våre nye mann her:


Han følte seg sterkt ønsket av Godset og liker beskrivelsen av seg selv inn i spillestilen. Salvesen ser frem til å få Marienlyst som sin nye hjemmebane.

- Jeg gleder meg veldig til å jobbe med Henrik fremover og tror han kan få ut det beste i meg, sier sørlendingen.

Vi ønsker Lars-Jørgen Salvesen hjertelig velkommen til Strømsgodset!

 

Annonse fra Eliteserien: