Sætra med videre

Morten Sætra har signert en ny ettårsavtale med Strømsgodset.

Annonse:

Målvaktens forrige kontrakt utløp ved nyttår, men det har både i tiden før og gjennom januar vært dialog om forlengelse. Dette har nå resultert i at 24-åringen har satt navnetrekket sitt på en ny avtale med moderklubben, og dermed blir SIF-spiller også i 2022.

- Jeg er veldig glad for at dette kom på plass. Strømsgodset er klubben min, og det er her jeg ønsker å være.


Etter å ha vært i klubben siden 2013 fikk Morten A-lagsdebuten i kvartfinalen i cupen borte mot FK Haugesund i 2018. Der holdt han nullen, bidro sterkt til at vi tok oss videre til semifinalen, og senere cupfinalen, og gjorde keeperplassen til sin egen for resten av sesongen.

En sesong som var preget av kamp mot nedrykk, og det som den gangen var en ung og uerfaren målvakt fikk nyttig og god erfaring i å spille viktige og store kamper i både serie og cup.

De tre siste sesongene har han stort sett hatt rollen som reservekeeper bak Viljar Myhra, som gjennom perioden i Strømsgodset har hatt stor utvikling og nå etablert seg som en av Eliteseriens bedre målvakter.

Til tross for at det er hard konkurranse om keeperplassen, noe som har ført til mye tid  tilbrakt benken de siste årene, trives Morten godt i klubben. Han har selvfølgelig ambisjoner om mer spilletid, men konkurransen på keeperplassen sørger for at både han og keeperkollega Viljar Myhra utfordrer hverandre og utvikler spillet sitt.

- Jeg trives veldig godt i klubben. Vi har en fin gjeng, og gleder meg til å fortsette på den veien vi begynte på i fjor, sier 24-åringen.

Leder for sport og spillerlogistikk Jostein Flo er strålende fornøyd med å få avtalen med Morten på plass, og uttrykker viktigheten av et godt sammensatt keeperteam. Både for å sørge for konkurranse om plassen, samt kvalitet i treningshverdagen.

- Det er viktig for oss å ha to gode keepere i A-stallen, og vi er glade for å ha med Morten videre. Han har vist at han holder et godt nivå når han har steppet inn, og sammen med Viljar Myhra og keepertrener Anders Rønning er han en del av et keeperteam vi er veldig fornøyde med, sier Flo.

Morten Sætra står oppført med 19 A-kamper for Strømsgodset siden debuten i 2018, derav seks forrige sesong.

 

Annonse fra Eliteserien: