Rubio stortrives i Godset

- Jeg har sterk tro på at min tid i Godset blir veldig bra, sier Christian Rubio Sivodedov (19).

Annonse:

Vår svenske midtbanespiller fikk sin offisielle debut for Strømsgodset i onsdagens cupkamp. Det var hans første match siden generalprøven mot Sandefjord for en måned siden. Rubio var først og fremst veldig fornøyd med å få 90 minutter i beina, men han synes også selve prestasjonen var ganske bra.

- Det var veldig gøy å få spille kamp igjen. Det spiller ikke så stor rolle hvem det var mot. For meg handler det bare om å gjøre det så bra som mulig, og jeg synes vi fulgte vår kampplan og kontrollerte kampen, sier unggutten.

Christian Rubio Sivodedov, eller bare Rubio som han kalles, debuterte for Djurgården i Allsvenskan allerede som 16-åring. Han var ansett som et av Sveriges største talenter, og slo til da den tyske storklubben Schalke 04 kom på banen året etter debuten. Christian sluttet seg til akademiet til Schalke, med klart mål om å ta steget opp i A-stallen på sikt.

Han hospiterte på enkelte A-treninger med Bundesliga-laget, men veien opp ble for lang. Da Godset kom på banen i vinter følte Christian at tiden var inne for forandringer. 19-åringen har bygget seg opp gjennom vinteren og fått god matching i treningskampene.

Ambisiøs unggutt

Midtbanespillerens klare målsetting er å spille seg til fast plass i Strømsgodset. Det er derfor han er her. Det er derfor han trener hardt hver eneste dag. Og gutten blir ikke ordentlig fornøyd før han har klart det.

- Som spiller har jeg vanskeligere for å se det langsiktige perspektivet som trenerne og de rundt meg gjør. Jeg vil gjøre det så bra som mulig alle dager hele uka og spiller hver eneste kamp. Slik tenker jeg. Når det er sagt har jeg sterk tro på at min tid i Godset blir veldig bra, både på kort og lang sikt, sier Christian Rubio.

_P4A2872Christian Sivodedov.jpg

19-åringen fremstår som trygg, moden og reflektert for alderen. Han er lett å kommunisere med og svarer godt for seg.

Rubio har åpenbart vokst på å bo alene i Tyskland i to år. Det er lett å glemme at han fremdeles holder junioralder. 

Men som med andre unggutter må man alltid huske at tålmodighet er et nøkkelord. Tålmodighet, hardt arbeid og utvikling. Alle de litt kjedelige ordene som betaler seg i andre enden hvis man har rett fokus over tid.

- Jeg jobber for å etablere meg på laget. Da må vise meg frem på trening og ikke minst de kampene jeg får sjansen. Jeg vet jeg er god nok. Det handler om å vise det ofte nok slik at treneren også synes det samme, sier ambisiøse Rubio.

Ute på Blåtimer

Han er veldig glad for at valget falt på Strømsgodset og Drammen. Rubio, som er oppvokst i Stockholm, har funnet seg godt til rette i sin nye hjemby.

- Jeg trives veldig bra med lagkamerater og byen. Jeg har kommet bra til rette i Drammen og Godset. Alt er som det skal. Det mangler bare at jeg får spille kamper og hjelpe laget. Men skal bare jobbe på, sier han.

Christian Rubio har i likhet med lagkameratene vært ute på flere Blåtimer. For noen dager siden besøkte han Parktunet barnehage i Drammen for å snakke om samarbeid.

19-åringen synes det er helt topp å kunne gi litt tilbake og være bevisst på rollen som forbilde.

- Det er veldig gøy å besøke barnehager og møte barn som synes Godset og fotball er kult. Jeg merker virkelig interessen, og det føles som det er mange unge mennesker som er på kamper og følger laget. Det er viktig at vi som spillere gjør denne type ting, sier Christian Rubio.

Annonse fra Eliteserien: