Rosenborg seiret på Ullevaal

Til tross for at vi tok ledelsen tidlig i 1. omgang, ble det ikke cupgull på oss i år. Det endte til slutt 4-1 til Rosenborg.

Vi fikk en god start på kampen da Mos ga oss ledelsen etter et snaut kvarter, men Rosenborg svarte etter kun få minutter, og scoret etter hvert målene som gjorde at det var de som sto igjen som norgesmestere i dag.

En glimrende ball fra Jakob Glesnes ble headet videre av Lars Vilsvik, og sendte Amahl Pellegrino fri i boksen til Rosenborg. Han la ballen videre til Mos Abdellaoue på bakre, som enkelt kunne sende Godset-svingen til himmels.

Den gleden var enorm, men varte dessverre ikke lenge. Kun fem minutter etter ledermålet satte Mike Jensen inn utligningen.

Etter noen fartsfylte minutter roet det seg litt, og et frispark fra Pål André Helland og en heading fra Tore Reginiussen på det påfølgende hjørnesparket var det eneste som kan karakteriseres som sjanser frem til sluttminuttene.

Konradsen headet RBK i ledelsen

I det halvtimen nærmet seg kunne vi fått straffespark da Tokmac Nguen gikk i bakken innenfor Rosenborgs sekstenmeter, men dommer Trond Ivar Døvle valgte å vinke spillet videre.

Seks minutter før pause fikk Rosenborg så det som i beste fall var et tvilsomt hjørnespark. Selve hjørnesparket var det derimot ingenting å si på, og ble slått perfekt på pannebrasken til tidligere Strømsgodset-spiller Anders Ågnes Konradsen. Han headet ballen via tverrliggeren og i nettet til 2-1 til Rosenborg.

Vi prøvde så å sette inn et press på Rosenborg i sluttminuttene, men presset ga seg etter hvert, og de hvitkledde kunne sørge for at første omgang ebbet ut på stillingen 2-1.

Nær utligning etter pause

Åpningsminuttene av 2. omgang var derimot svært innholdsrike. Først kunne Mike Jensen ha sørget for 3-1, men ble hindret av en god redning fra Morten Sætra.

Så hadde vi noen minutter der det føltes som alt gikk mot oss. Først ble Tokmac snytt for et frispark like utenfor feltet, før Eirik Ulland Andersen ble avblåst i det samme mann hadde ball og hele venstresiden å boltre seg på.

Seks minutter ut i omgangen kom så det som skulle bli vår store sjanse til å utligne. Mos ble spilt fri alene med keeper etter fint forarbeid fra Eirik Ulland Andersen og Tokmac Nguen, men en mesterlig redning fra André Hansen sørget for at Rosenborg holdt ledelsen.

RBK punkterte kampen

Og sekunder senere økte Rosenborg ledelsen til 3-1. Venstreback Birger Meling prøvde seg fra hjørnet av 16-meteren, og ballen gikk via Nicklas Bendtner og inn i det lengste hjørnet.

De siste 38 minuttene pluss de fem tilleggsminuttene jaget vi redusering og nytt liv i håpet om cupgull, men det ville seg ikke.

Den største sjansen kom seks minutter før slutt da innbytter Martin Rønning Ovenstad fant Tokmac Nguen helt alene i boksen, men da Tokmac tilsynelatende trodde han hadde dårligere tid enn han hadde, endte sjansen i ingenting.

Jakten på redusering førte i stedet til at Nicklas Bendtner kunne fastsette resultatet til 4-1 fem minutter på overtid. På en overgang var Bendtner helt alene foran mål, og satte enkelt inn et innlegg fra Birger Meling.

Et resultat som ikke gir et helt riktig bilde av kampen – og med litt marginer vår vei kunne det kanskje gått annerledes – men det var på ingen måte ufortjent at det var Rosenborg som ble norgesmestere.

Vi gratulerer med det Rosenborg med norgesmesterskapet.

Rosenborg - Strømsgodset 4-1 (2-1)
Finale i Norgesmesterskapet, Ullevaal Stadion, 22 182 tilskuere
Mål: 0-1 Mustafa Abdellaoue (13.), 1-1 Mike Jensen (18.), 2-1 Anders Ågnes Konradsen (39.), 3-1 Nicklas Bendtner (52.), 4-1 Nicklas Bendtner (95.)
Gule kort: Pål André Helland og Vegar Eggen Hedenstad (RBK)
Dommer: Trond Ivar Døvle, Fjellhamar
Vårt lag (4-2-3-1): Morten Sætra - Lars Vilsvik, Jakob Glesnes (k), Mounir Hamoud, Jonathan Parr - Herman Stengel, Henning Hauger - Amahl Pellegrino, Tokmac Nguen, Eirik Ulland Andersen - Mustafa Abdellaoue.
Innbyttere: Lars Sætra 14 min. for Amahl Pellegrino, Kristoffer Tokstad 8 min. for Lars Vilsvik og Martin Rønning Ovenstad 8 min. for Herman Stengel.