Røk ut i gruppespillet

Valdimar ingimundarson (bildet) og Ari Leifsson spilte begge samtlige tre kamper for Island i gruppespillet i U21-EM. Motstanden ble imidlertid tøff, og SIF-duoen og deres lagkamerater kom seg ikke videre fra gruppespillet.

Annonse:

Ari Leifsson (22) startet samtlige tre kamper i Islands midtforsvar, og i gårsdagens kamp mot Frankrike fikk han lede landet sitt som kaptein, i det som var hans 17. og siste landskamp på U21-nivå.

Samtidig noterte Valdimar Ingimundarson (21) seg for sin niende, tiende og ellevte kamp på dette nivået. Midtbanespilleren kom inn fra benken i de to første kampene, før han tok plass i angrepsleddet i islendingens 3-5-2-formasjon i deres siste kamp. Under vanskelige arbeidsforhold for et dyptliggende Island-lag, fikk «Valdi» dessverre ikke vist frem sine offensive kvaliteter i stor grad.

I åpningskampen mot Russland leverte Island en god første halvtime defensivt, der midtstopper Ari var blant spillerne som sto frem. De slapp imidlertid inn to mål før pause, og tapte til slutt 4-1.

Mot Danmark og Frankrike ble det 2-0-tap i begge kampene. Med det var det til slutt favorittene Frankrike, samt Danmark – som imponerte med seier over franskmennene i åpningskampen, og vant samtlige tre kamper i gruppespillet – som tok seg videre til kvartfinalene i juni.

Alle foto: Tamas Vasvari (AP)

Annonse fra Eliteserien: