Ringstad klar for Godset

Stian Ringstad (25) har signert en treårskontrakt med Strømsgodset. Venstrebacken kommer fra den portugisiske toppklubben Braga.

Annonse:

Stian Ringstad spilte 115 kamper for Lillestrøm før overgangen til portugisisk fotball i fjor, og har i ung alder sikret seg mye erfaring fra eliteserien. Han står også bokført med én A-landskamp og 29 U-landskamper for Norge.

Stian er en spiller som passer vår profil, både som fotballspiller og menneske. Han er en kreativ og moderne backtype.

— Jostein Flo
- Vi har fulgt Stian over en lengre periode, og er svært glade for at vi nå har fått på plass en avtale. Stian er en spiller som passer vår profil, både som fotballspiller og menneske. Han er en kreativ og moderne backtype, han har gode holdninger, han er sulten og har en sterk treningskultur, som er helt avgjørende for å bli bedre, sier sportssjef Jostein Flo.

Imponert over Godset

Stian Ringstad var i samtaler med Godset allerede for ett år siden. Den gangen valgte han i stedet å takke ja til den portugisiske toppklubben Braga. Stian har spilt ni kamper for Braga, og han var med på å vinne cupgull i Portugal forrige sesong. Men etter et trenerskifte i sommer ble veien frem til førstelaget stadig lenger.

Braga har endte på 4 plass i ligaen de siste to årene, og holder et sportslig høyt nivå. Den franske venstrebacken Florent Hanin, som spilte for SIF i fjor, var i Braga fra 2012-2014, men han fikk ikke en eneste kamp for A-laget.

Stian er nå glad for å være tilbake i norsk fotball. Han ser frem til å bli en del av prosjektet til Tor Ole Skullerud i Strømsgodset. Han er imponert over de planene som klubben har lagt frem, og har stor tro på at SIF blir å regne med i årene som kommer.

Da Godset kom på banen brukte han ikke lang tid på å bestemme seg.

- Godset har stabilisert seg som en toppklubb i Norge , og det er en klubb jeg alltid har likt godt, sier 25-åringen.

Lærte mye i Portugal

Han skryter av måten Strømsgodset har bygget klubb over tid, og gleder seg stort til å få Marienlyst som sin nye hjemmearena.

- Godset spiller en type fotball som tiltaler meg. Dette er bra sted for meg å utvikle meg videre og få ut potensialet mitt som fotballspiller, sier Stian Ringstad.

Godset spiller en type fotball som tiltaler meg. Dette er bra sted for meg å utvikle meg videre og få ut potensialet mitt som fotballspiller.

— Stian Ringstad
Han lærte mye av oppholdet i Portugal, og fikk oppleve en trenings- og kamphverdag på høyt nivå. Dette er en erfaring han definitivt tar med videre til Godset.

- Stian er en svært god venstreback i Tippeligaen. Han har vært ute i profflivet og kommer nå tilbake igjen med stor revansjelyst. Vi er svært glad for å få Stian om bord. Han er en offensivt anlagt venstreback, som er god begge veier, sier Tor Ole Skullerud.

- Sammen med Jonathan (Parr), som jeg også vil bruke høyere i banen i perioder neste sesong, vil Stian skape en skarp og god konkurranse på venstresiden, fortsetter Skullerud.

Stian Ringstad vil ikle seg drakt nummer 25 i Strømsgodset. For øvrig det samme nummeret som han hadde i Braga.

Vi ønsker Stian hjertelig velkommen til klubben!

 

Annonse fra Eliteserien: