Reddet uavgjort på overtid

Det ble en thriller av de sjeldne da Rosenborg gjestet Marienlyst i kveld. Til slutt endte det 3-3, etter at Lars Sætra utlignet på overtid.

Det ble et fyrverkeri av en fotballkamp på Marienlyst fredag kveld – der begge lag snudde kampen fra underlege til ledelse, begge lag fikk tildelt hvert sitt straffespark, Rosenborg tok ledelsen to minutter før slutt – og Gulskogen-gutten Lars Sætra utlignet på overtid.

Rett og slett en ellevill fotballkamp fra start til slutt.

Se høydepunktene her.

Det tok heller ikke mer enn et drøyt minutt før vi fikk vår første mulighet i kampen. Kristoffer Tokstad ble spilt gjennom, men på 16-meterstreken kom RBK-målvakt André Hansen ut og avverget. Målvakten hadde heller ikke store problemer på returen fra Muhamed Keita.

Etter seks minutter slo Mikkel Maigaard et godt innlegg, men ballen gikk akkurat over hodet på Lars-Jørgen Salvesen. Den havnet imidlertid hos Herman Stengel på bakre, men vinkelen ble for spiss for han – og André Hansen reddet nok en gang.

Rosenborg tok ledelsen

Etter et kvarters spill kom gjestene til sin første store sjanse da Even Hovland headet i stolpen.

Minuttet etter lyktes det for samme mann. Etter innlegg fra Gjermund Åsen kom Samuel Adegbenro seg fri og headet mot mål – og på streken kastet Hovland seg inn og satte inn kampens første mål.

Utlignet på straffe

Vi utlignet allerede fire minutter senere. André Hansen meide ned medspiller Birger Meling, samtidig som han satte knottene i overkroppen til Kristoffer Tokstad, og dommer Svein Oddvar Moen pekte på straffemerket.

Mikkel Maigaard var sikker fra straffemerket, og utlignet til 1-1 i 1. omgang.

Fra 11 meter var Mikkel Maigaard trygg da han på kaldt vis satte inn 1-1.

Like etter var vi nære ved å gå i ledelsen da Prosper Mendy fikk hodet på et frispark fra Mikkel Maigaard – men Hansen i full strekk gjorde en mesterlig redning.

Nytt stolpetreff for RBK

Minutter senere traff Rosenborg stolpen for andre gang i kampen. Etter innlegg fra David Akintola kastet Lars Vilsvik seg inn foran Bjørn Maars Johnsen – og klarerte via egen stolpe og ut.

Etter det så det ut til å ebbe ut til pause på stillingen 1-1, men helt på tampen av overgangen fikk vi en ny stor mulighet ved venstreback Prosper Mendy – nok en gang etter frispark. Denne gangen landet ballen på venstrefoten hans, men igjen gjorde André Hansen en god redning.

Dermed sto det 1-1 halvveis etter en svært underholdende 1. omgang – men 2. omgang skulle definitivt ikke bli noe dårligere.

Keita-perle

Tre minutter etter pause fikk Maars Johnsen en god mulighet da han satte ballen i nettvegen – men ytterligere tre minutter senere lå ballen i nettet på motsatt side.

Muhamed Keita, Lars-Jørgen Salvesen og Mikkel Maigaard feirer førstnevntes vakre 2-1-scoring i 2. omgang.

Etter innlegg fra Lars Vilsvik havnet ballen hos Muhamed Keita på bakre. Keita la ballen til rette, før han vakkert la kula i det lengste hjørnet – og sendte Marienlyst til himmels.

Da vi bikket en time kunne vi økt ledelsen da André Hansen ga retur, men avslutningsforsøkene i etterkant ble blokkert og klarert av Rosenborgs forsvarsspillere.

Ny utligning på straffe

Etter det snudde kampen litt, og Rosenborg tok mer over initiativet. Etter 70 spilte minutter fikk Maars Johnsen en enorm mulighet, men ble hindret av en mesterlig redning av vår sisteskanse – Martin Hansen.

Det skulle imidlertid ikke ta lang tid før utligningen kom. Atten minutter før slutt fikk Rosenborg straffe da innbytter Anders Konradsen ble felt av Duplexe Tchamba, og snaue to minutter senere satte Mike Jensen ballen i nettmaskene til 2-2.

Elleville sluttminutter

Etter utligningen jaget begge lag i høyeste grad seiersmålet – og det ble noen helt elleville siste minutter på Marienlyst.

Ni minutter før slutt kom Tokstad seg til avslutning – men nok en gang sto André Hansen i veien.

Det gjorde han også da Herman Stengel avsluttet i etterkant av fine kombinasjoner mellom Tokstad og Vilsvik minuttet etter.

Ytterligere to minutter senere fikk vi en ny stor mulighet da Tokstad spilte gjennom innbytter Johan Hove, men hans pasning 45 grader ut i retning Salvesen ble stoppet av Birger Meling.

RBK i ledelsen – vi slo tilbake

To minutter før slutt var det så gjestene som fikk ballen i nettet på omdiskutert vis. Innbytter Pål André Helland kom seg fri fra en annen innbytter, Jonathan Parr, og sendte samtidig venstrebacken i bakken før han slo ballen inn foran mål – der Jakob Glesnes satte ballen i eget nett.

Moen godkjente scoringen, og Rosenborg gikk dermed opp i ledelsen 3-2 med to minutter igjen av ordinær tid.

Men vi gir oss aldri.

Et minutt på overtid fikk vi hjørnespark. Herman Stengel slo inn, via Jakob Glesnes, og deretter ryggen til innbytter Lars Sætra, og inn i det lengste hjørnet til 3-3.

Lars Sætra ble den store helten da han utlignet til 3-3 på overtid.

Vi jaget seiersmålet de siste tre minuttene. Nærmest var Lars-Jørgen Salvesen da han rev seg løs fra forsvaret og banket til med høyrefoten, men igjen sto André Hansen i veien.

Dermed endte den elleville fotballkampen 3-3. Vi skulle veldig gjerne hatt alle tre – men vi sikret likevel et ekstremt viktig poeng på overtid.

Hør Henrik Pedersens oppsummering av kampen her.

Strømsgodset - Rosenborg 3-3 (1-1)

27. runde i Eliteserien, Marienlyst stadion, 5 457 tilskuere
Mål: 0-1 Even Hovland (16.), 1-1 Mikkel Maigaard (20., str.), 2-1 Muhamed Keita (53.), 2-2 Mike Jensen (73., str.), 2-3 Jakob Glesnes (88., sm.), 3-3 Lars Sætra (90.)
Gule kort: Ingen
Dommer: Svein Oddvar Moen, SK Haugar