Prosper blomstrer i SIF-drakta

Da Prosper Mendy var 18 år sluttet han med fotball og jobbet på Pizza Hut for å finansiere studiene. Fem år senere er franskmannen svært takknemlig for å kunne leve ut fotballdrømmen her i Strømsgodset.

Annonse:

I sommer dukket det opp en ukjent venstreback prøvespill i Strømsgodset. Knapt noen hadde hørt om Prosper Mendy og de som prøvde å google ham ble ikke så mye klokere. Tre måneder senere er 23-åringen virkelig i ferd med å vise hvorfor Henrik Pedersen ville ha gutten til Drammen.

I de seneste kampene har Mendy rett og slett vært blant lagets beste spillere – han scoret et nydelig mål mot Odd og serverte en lekker assist i Ælv Classico.

- Jeg er fornøyd med prestasjonen mot Tromsø, Odd og MIF, men de kampene er jeg ferdig med. De er glemt. Nå tenker jeg kun på neste kamp mot Lillestrøm og hva jeg kan forbedre, sier Prosper Mendy.

Han tenker her og nå. Neste trening. Neste dag. Han lever i nuet, som Henrik vil at spillerne skal gjøre. Ikke i fortid og ikke for langt frem i tid.

- Jeg er veldig glad for å være her i Strømsgodset. Dette er en stor mulighet for meg til å utvikle meg og ta det neste steget. Men jeg tenker ikke på noe annet enn Strømsgodset, sier den sympatiske gutten fra Paris.

Ett års pause

Han er klar over situasjonen i klubben. Han vil bidra med sitt og hjelpe Godset til å sikre plassen. Det handler om fullt fokus hver dag på det man får gjort noe med. Selv ser han kampene på nytt både to og tre ganger for å lære av sine feil og se hva han gjør riktig.

- Jeg er opptatt av læring og alle små ting som kan forbedre prestasjonen. Hva jeg gjør feil, hva jeg gjør bra, hva jeg kan gjøre bedre.

Prosper Mendy nyter tilværelsen som profesjonell fotballspiller i Norge. Han tar det ikke for gitt. Veien hans til Drammen og Eliteserien er interessant - og nokså kronglete. For fem år siden sluttet Prosper helt med fotball for å prioritere studier på universitetet i Paris. Han finansierte skolegangen ved å jobbe deltid på Pizza Hut. Der og da virket fotballdrømmen nokså fjern.

Men Prosper ga ikke opp. Etter ett års pause flyttet han til Belgia og signerte for amatørklubben Royal Franc Borains som spiller på nivå fem. Etter to og et halvt år her tok han steget til den spanske 3 divisjonsklubben CD Badajoz. Men de seks månedene i provinshovedstaden ved grensen til Portugal ble en ingen sportslig suksess.

- Jeg spilte bare én kamp der. Men det var en god erfaring som jeg lærte mye av, sier Mendy.

Snakket ikke engelsk

Intervjuet foregår på engelsk. For tre måneder siden kunne han nesten ikke snakke engelsk. Men nå flyter det helt greit.

- Det var ganske vanskelig da jeg kom hit. Et nytt land, en ny liga, jeg kjente ingen og kunne ikke språket. Men jeg lærer fort, sier 23-åringen med et smil.

Prosper behersker fire språk. Spansk lærte han seg i løpet av det halve året han bodde i Badajoz.

- Det er viktig å lære seg språket når man kommer til et nytt land, sier Prosper, før han byr på noen norske gloser.

Mye var nytt for Prosper Mendy i sommer. I tillegg var ikke formen på topp. Trener Henrik Pedersen hadde ikke forventet at venstrebackern skulle slå ut full blomst allerede i høst. Han trodde Mendy behøvde lenger tid til å trene seg opp og tilpasse seg spillestilen i norsk fotball.

Men måneder med tøff trening har åpenbart gjort susen. Det samme har tilliten fra treneren.

- Jeg har jobbet hardt for å komme i form. Vi tar det steg for steg, sier franskmannen.

Trives godt

Prosper Mendy har vist seg som en atletisk sideback. Hurtig, offensiv, god teknisk, men også solid i lufta. Feilene han gjorde i starten har vært luket bort de siste kampene. Prosper fremstår tryggere, mer komfortabel og relasjonene med lagkameratene sitter stadig bedre

- Spillestilen her passer meg bra. Jeg liker intensiteten og tempoet, sier han.

Han har funnet seg raskt til rette i klubben og byen. Mendy liker atmosfæren, miljøet og ikke minst fansen og sangene.

- Jeg liker å spille foran supportene våre og ikke minst når de synger. «La oss danse disco». Og hymnen (Gamle Gress) før kampen elsker jeg.

De som følger Mendy på Instagram vet hva han snakker om. Gutten poster gjerne jubelscener med fansen på sin egen profil.

- Jeg er veldig fornøyd med å være her. Nå kan jeg bare fokusere på fotballen. Det er godt. Trene hardt, utvikle meg og kjempe for klubben, sier Prosper Mendy.


Annonse fra Eliteserien: