Skjermbilde 2024-02-25 kl. 21.26.46

Proffkontrakt for Yves (20)

Yves Vaage (20) har signert en toårskontrakt med Strømsgodset.

Annonse:

Midtstopperen fra Nesøya kom til Strømsgodset fra Stabæk våren 2021, og har tilbrakt hele sin tid som juniorspiller i Godset. Etter gode prestasjoner for Team SIF og G19-laget, som blant annet ble norgesmestere i fjor, fikk Yves muligheten til å være fast med A-laget i årets oppkjøring.

Og på hans egen 20-årsdag, i begynnelsen av årets andre treningsleir, kunne en stolt Yves skrive under på sin aller første proffkontrakt.

- Det kjennes helt rått ut. Det er noe jeg har jobbet for veldig lenge, sier Yves selv etter å ha signert under kontrakten med varighet ut 2025-sesongen.

Midtstopperen omtaler seg selv som en «late bloomer», og forteller at han ikke har latt seg prege av at han har måttet jobbe og vente tålmodig på mulighetene gjennom juniortiden i Strømsgodset.

Gjennom denne perioden har han også notert seg for 55 kamper for Team SIF i løpet av to og et halvt år - i tillegg til å ha 16 kamper og en NM-gullmedalje for juniorlaget på CVen.

Når han nå har fått vise seg frem på A-laget over tid har han også fått muligheten i samtlige av årets treningskamper så langt - senest med 45 minutter i 5-0-seieren over spanske RB Linense på torsdag.

De som har fulgt våre treningskamper i årets oppkjøring, og kanskje spesielt de som følger våre yngre lag tett, har nok allerede lagt merke til den offensivt anlagte midtstopperen, som selv beskriver seg som en spiller som trives godt med ballen i beina:

- Som fotballspiller og som midtstopper vil jeg beskrive meg selv som en offensiv spiller. Jeg liker godt å ha ballen, og ta den med fremover i banen.

- Etter at jeg kom opp på A-laget har jeg også jobbet mye med det defensive, både hodespillet og det å bli «møkkete på sokkene». Jeg synes selv jeg har tatt gode steg der, forteller han videre.

Se hele intervjuet med Yves på YouTube eller i videospilleren under:

Annonse fra Eliteserien: