Flo_Enersen

Proffkontrakt for Enersen

Ole Kristian Enersen har trent med A-laget siden oppstarten i januar. Nå har 18-åringen fra Åssiden skrevet proffkontrakt.

Annonse:

Ole Kristian Enersen har gitt et godt inntrykk i løpet av sine første uker på trening med A-laget, og fikk for to uker siden sin uoffisielle A-lagsdebut i treningskampen mot Vålerenga.

Nå belønnes Åssiden-gutten med proffkontrakt. Torsdag var han og pappa Espen inne på hos Jostein Flo og skrev under papirene som i første omgang binder han til klubben ut 2022-sesongen.

- Det er selvfølgelig veldig stort å skrive proffkontrakt med Strømsgodset. Det har vært en drøm og et mål jeg har hatt hele livet, forteller 18-åringen som kan bekle roller både på midtbanen og på kanten.

Først en liten introduksjon. Ole Enersen forteller selv at han trives best på midtbanen, men har også mye erfaring som kantspiller. Det er først og fremst i de rollene han får frem sine styrker som fotballspiller, og der han kommer til å bli dyrket på A-laget i tiden fremover. Samtidig spilte han primært spiss for Team SIF tilbake i 2019 – og i internkampen i forrige uke gjorde han en habil jobb som venstreback på vinnerlaget.

Selv beskriver han seg selv som «løpssterk, ganske hurtig og en lagspiller som er flink til å kombinere».

- Ole er en spennende, løpssterk og smart fotballspiller som har utviklet seg godt i utviklingsavdelingen vår gjennom de siste årene. Nå var det riktig tidspunkt for han å få prøve seg ordentlig på A-laget, og den muligheten har han tatt godt vare på, forteller sportssjef Jostein Flo.

Tok store steg i fjor

Midtbanespilleren kom til oss fra moderklubben Åssiden IF som 13-åring tilbake i 2016, og tilbrakte sine første år i klubben på G15- og G16-laget. De to siste sesongene har han vært en del av vårt rekruttlag. I 2019 spilte han 29 kamper og scoret sju mål for Team SIF og juniorlaget.

Forrige sesong ble det minimal kampaktivitet på våre yngre spillere, men 18-åringen hadde sin daglige treningshverdag på rekruttlaget, under ledelse av Hans Erik Ødegaard. Til tross for lite kamptrening brukte han sesongen godt, og tok store steg som fotballspiller.

- Ole er en spiller som har vært i systemet vårt lenge, og var tidlig med på det som het talentleir i Porsgrunn. Den gangen var han litt liten av vekst, men han har alltid hatt fantastisk steg og et godt blikk for spillet. Samtidig er han veldig lærevillig, sier utviklingsleder Harald Johannessen om 18-åringen, og trekker frem en historie fra da Ole var G16-spiller.

- Han var nok blant de som var mest glad da Iver Fossum kom og trente med G16 for noen år tilbake. Ole tok det som som voldsom læring, mimrer utviklingslederen.

Han vektlegger også det arbeidet Ole gjorde sammen med Hans Erik gjennom 2020-sesongen.

- Hansi og Ole jobbet mye med å finne riktige høyder i mellomrommet, og der tok han kjempesteg i fjor. Han har fått veldig fin timing på å slippe ball, er engasjert i spillet og godt trent, avslutter Harald.

Samtidig jobbet han mye med å utvikle det fysiske gjennom året, og tok store steg på de fysiske testene han gjennomførte med rekruttlaget. I løpet av sesongen forbedret han gradvis resultatet sitt, og til slutt med imponerende 9% på 30 meter og 13% på 10 meter. Det sørget for at han forrige sesong var helt i toppsjiktet blant spillerne i utviklingsavdelingen på begge de to nevnte, samt 1km-testen.

- En superspennende spiller

Denne sesongen ble han som nevnt tidligere løftet opp i A-stallen foran første trening, og unggutten har gjort sakene sine veldig godt. Samtidig har han også der hevdet seg svært godt på det fysiske testene.

De gode prestasjonene i de første ukene av oppkjøringen sørget for at han fikk de siste tjue minuttene i treningskampen mot Vålerenga i februar, og også der gjorde han et godt inntrykk.

- Det var veldig gøy å få min uoffisielle debut. Jeg var nære på en assist, noe som var moro, samtidig som det ble også en del defensivt arbeid.

Unggutten høstet også lovord fra trener Henrik Pedersen, som omtalte han som «en superspennende spiller» etter den imponerende debuten.

- Ole har trent veldig godt og tatt store steg gjennom de første ukene hans med A-laget. Nå skal vi sammen med han jobbe videre og legge en god plan for hans utvikling videre, sier Jostein Flo.

Strømsgodset gratulerer Ole Enersen med sin første proffkontrakt, og vi gleder oss til å følge utviklingen hans videre i Godset-drakta.

Annonse fra Eliteserien: