Prikket inn storformen

Johan Hove (21) og Tobias Fjeld Gulliksen (18) går til lokalderbyet stinne av selvtillit. Den talentfulle SIF-duoen scoret i begge landskampene i den internasjonale periode og føler seg i kjempeform om dagen.

Annonse:

Johan har virkelig fått et løft den siste perioden og står med fire mål på sine fire seneste kamper. To fulltreffere mot Molde og Tromsø ble etterfulgt av scoring for U21-landslaget mot Finland (på Marienlyst) og Aserbajdsjan i Baku. Dette var for øvrig Johans kamp nummer 60 og 61 for aldersbestemte landslag. Meget sterkt!

Men ikke nok med det. Johan ble kåret til banens beste spiller i begge kampene og han leverte nok en solid samling med U21-landslaget. Rapportene til SIFs trenerteam fra landslagssjef Leif Gunnar Smerud har vært svært gode.

- Jeg føler meg i bra form om dagen. Jeg er fornøyd med prestasjonene i de to landskampene, sier Johan.

Johan jubler for scoring mot Finland.
Johan jubler for scoring mot Finland.

Nå gleder han seg enormt til lørdagens lokalderby mot MIF. Johan var tilbake i Drammen på torsdag – akkurat i tide til å gjøre de siste forberedelsene.

- Det er kamper som dette som er morsomme å spille. Det blir trøkk på tribunen og trøkk på banen. Vi skal ta kommandoen som vi alltid gjør på Marienlyst, sier SIFs midtbanespiller.

Han er mest opptatt av hva Strømsgodset skal gjøre og at spillerne får ut sitt beste på Marienlyst lørdag kveld.

- Vi vet hvilket nivå vi har inne her på Marienlyst. Normalen er godt nok, sier Johan.

Tobias i fint driv på Marienlyst.
Tobias i fint driv på Marienlyst.

Tobias Fjeld Gulliksen har virkelig fått sitt gjennombrudd denne sesongen. 18-åringen har tidvis vært glitrende for SIF i Eliteserien og han tar også for seg internasjonalt. Tobias scoret i begge de to siste kampene for G18. I en av dem var han sågar kaptein.

- Det har vært en fin samling og det har gått bra for min egen del, sier Tobias.

Fokuset hans nå ligger på Ælv Classico – Konnerud-guttens andre som fullblods Eliteserie-spiller.

- Jeg gleder meg veldig til kampen. Jeg håper det blir fullstappet og kjempetrykk på stadion.

En formsterk Tobias Fjeld Gulliksen har planen klar for å gå ut av derbyet som vinner.

- Vi må få ballen til å gå fort og få kampen raskt inn i vårt spor. MIF skal ikke få fred et sekund. Vi skal trykke på, utfordre dem og lage uro, slik vi har gjort på hjemmebane i hele år, sier en offensiv 18-åring.

SIF-gutter på landslag

I tillegg til Johan og Tobias har også Ari Leifsson, Kreshnik Krasniqi, Halldor Stenevik og Eirik Blikstad på landslagssamlinger den siste uka.

Halldor Stenevik var med U21-landslaget inn mot kampen mot Finland på fredag, men måtte stå over kampen grunnet sykdom. Av samme årsak gikk han også ut av landslagstroppen i forkant av tirsdagens kamp mot Aserbajdsjan.

Ari Leifsson var for andre gang på rad tatt ut på det islandske A-landslaget, men også denne gangen måtte 23-åringen se begge kampene fra benken. 

Også Kreshnik Krasniqi var ubenyttet reserve denne gangen. Midtbanespilleren satt på benken da Kosovo U21 slo Albania 2-1 i Prishtina på tirsdag. Kreshnik står forøvrig med åtte U21-landskamper fra før.

Team SIF-kaptein Eirik Blikstad ble under landslagsperioden i oktober kalt inn i U17-landslagstroppen som erstatter etter et forfall, og etter å ha sett 2-1-seieren over England fra benken fikk han landslagsdebuten da han spilte hele kampen i 3-1-seieren over Russland.

Denne gangen fikk midtstopperen plass i den opprinnelige troppen, og spilte samtlige 90 minutter da U17-landslaget slo 3. divisjonslaget Lokomotiv Oslo 2-1.

Til slutt nevner vi Chrisander Sørum, som i dag slutter seg til G15-landslagstroppen som skal spille fire kamper i Albir i Spania. Her venter først Irland på mandag, før de skal spille tre kamper i Football Federations Cup - mot Nederland på onsdag, Spania på fredag og til slutt Irland på nytt på søndag.

Annonse fra Eliteserien: