Polsk keeper inn på lån

Den rutinerte polske sisteskansen Radoslaw Janukiewicz (32) har signert en kortidsavtale med Strømsgodset.


Etter at Espen Bugge Pettersen røk fremre korsbånd i treningskampen mot Sogndal, har vi vært på utkikk etter en ny sisteskanse. Nå er det klart at 192 centimeter høye Radoslaw Janukiewicz har signert en avtale frem til 30. juni. Han er spilleklar til søndagens serieåpning mot FK Haugesund.

32-åringen kommer fra den polske toppserieklubben Pogon Szczecin. Radoslaw har spilt over 350 kamper på de to øverste nivåene i Polen, og tar med seg rikelig med erfaring til Drammen og Strømsgodset.

- Radoslaw er en rutinert keepertype med stor tilstedeværelse. Vi måtte hive oss rundt da Espen ble skadet, og nå er vi trygge på at vi er funnet en god løsning. Radoslaw vet hva dette dreier seg om, og kan definitivt gjøre en jobb for oss i denne tremåneders perioden, sier sportssjef Jostein Flo.

FullSizeRender 2

Radoslaw Janukiewicz var i den polske landslagstroppen i 2014, og satt den gangen på benken for Artur Boruc. Han har i mange år vært ansett som en solid sisteskanse i polsk serie. Nå ser Radek, som han kalles, frem til å gjøre en jobb i Strømsgodset.

- Dette er en fin mulighet for meg, og jeg er glad for å være her. Dette blir en ny erfaring for meg. Nytt land og ny liga. Jeg skal vise meg fra min beste side, sier Radoslaw Janukiewicz.

Han tenker ikke lenger enn disse tre månedene, og er klar hvis trenerteamet ønsker hans tjenester i kamp. Radoslaw har ikke spilt førstelagsfotball på en stund, men føler seg i fin form. På fredagens trening gjorde han et veldig godt førsteinntrykk.

- Jeg er sulten på å spille og skal vise meg frem på treningene. Jeg er klar, sier 32-åringen.

Sosha Makani og Radoslaw Janukiewicz utgjør nå keeperteamet vårt, mens Espen Bugge Pettersen gjør stadig fremgang i sin opptreningsfase.

_K8A6906Polsk keeper
Foto: Børre E. Helgerud
Annonse fra Eliteserien: