- Poengene vil komme

Spillergruppa i Strømsgodset er trygge på at poengene vil komme. Det gjelder å fortsette å jobbe hardt med det man tror på og stå samlet i motgangen. 16. mai venter Molde på Aker stadion.

Prestasjonen mot Sarpsborg 08 på søndag var et skritt i riktig retning, selv om det endte med et fryktelig surt 1-2 tap. Syv skudd i stolpen og 11-12 store sjanser burde være mer enn nok til å vinne kampen. Også hjemmekampen før det, mot Rosenborg, var oppløftende.

For fansen er det alltid en fattig trøst å se bak resultatene, men for de som forsøker å skape resultatene som fansen ønsker er det en helt nødvendig øvelse.

Faktum er at Strømsgodset leverte en god hjemmekamp mot Sarpsborg 08, og så er det selvsagt ting å rette på både offensivt og defensivt. Men i etterkant har spillere og trenere pratet ut, og der var det en felles forståelse at vi er på rett spor.

Og at vi bare må fortsette å jobbe enda hardere med det vi tror på. Det er handler om å våge. Det handler om å være offensiv i skallen.

- Jeg tror ikke vi skal gjøre noe nytt nå. Vi skal heller ikke endre så mye. Vi må fortsette i det sporet vi er inne på. Det gjelder å bli enda skarpere i begge bokser. Der ligger nøkkelen til å ta flere poeng, sier veterankeeper Espen Bugge Pettersen.

Skarpere i begge bokser

Mål preger kamper. Det er selvsagt en klisje, men like fullt et faktum. I fjor på samme tiden snakket spillere og trenere om viktigheten av å score i de gode periodene. Om å unngå å hele tiden jage. Og aller helst avgjøre kampene så tidlig som mulig.

Til slutt knakk vi den koden.

Og da løsnet det til gagns.

- I år har vi ikke vært dyktige nok til å få uttelling på sjansene. Vi har fått dårlig betalt i forhold til prestasjoner. Men vi må bli enda skarpere, sier Bugge.

Han får støtte av kaptein Jakob Glesnes. Han synes laget har vært i stadig fremgang de siste kampene.

- Jeg vil helst ikke prate om uflaks, men i den siste kampen hadde vi bokstavelig talt stang ut. Men det er vi ferdig med nå. Det blir viktig for oss å være klare i toppen til neste kamp mot Molde. Vi må ut der og bite fra oss. Vi kan ikke være på defensiven. Vi gjøre det vi har tro på, sier Glesnes.

- Kampene kommer tett nå og jeg er sikker på at poengene kommer hvis vi fortsetter å prestere som på søndag. Jeg føler vi er i fremgang, fortsetter kapteinen.

Annerledes enn i fjor

Vi har tatt like mange poeng nå som på samme antall kamper i fjor. Det er naturligvis skuffende og under all forventning, men Espen Bugge Pettersen opplever situasjonen som en helt annen nå.

- Forskjellen nå og i fjor på samme tid er at vi hadde mange dårlige prestasjoner i fjor. Nå presterer vi bedre, selv om vi har potensial til å være enda bedre. Det er forskjellen. Men samtidig må vi erkjenne at vi ikke har fått det til like bra som ønskelig, sier Bugge.

Strømsgodset reiser til Molde med charterfly onsdag formiddag, sammen med samarbeidspartnere og supportere. Blant annet spandere vi tur på den gjengen som ikke fikk sett den avlyste bortekampen mot Tromsø i andre serierunde.

Molde ligger for øvrig på 6 plass i Eliteserien med 14 poeng – fem mer enn Strømsgodset. Molde innledet sesongen friskt, men står med tre tap, to uavgjort og en seier på de seks seneste. Kampstart på Aker stadion er 18.00

Annonse fra Eliteserien: