Poengene ble igjen i Kristiansund

Strømsgodset styrte store deler av bortekampen mot KBK og burde fått med seg noe hjem etter totalt 16 cornere. Men Bendik Bye scoret kampens eneste mål – typisk nok på corner.

Våre gutter har ingenting å skamme seg over etter 93 tøffe minutter mot et fysisk sterkt KBK. 16 cornere – hvorav 11 før pause, sier ikke så rent lite om kampbildet. Strømsgodset hadde ballen mest (58 prosent), vi hadde flest avslutninger og flest sjanser. Men KBK var mest effektive og trengte bare den ene til Bendik Bye.

Dermed vinner KBK noe de selv sikkert opplever som en fortjent seier.

Men det er små marginer som gjør at det ikke blir med poeng hjem til Drammen i det som var en vanskelig bortekamp. Her er det mye å bygge videre på. Strukturen i laget er stort sett god, spillerne viser sterk moral og vilje hele kampen gjennom.

Så er det åpenbart at vi må hjem og trene på dødballer. 16 corner og knapt en sjanse er simpelthen ikke godt nok. Det er vi alle enige om.

Rett i strupen

Strømsgodset gikk rett i strupen på hjemmelaget og satte et tidig trykk. Fred Friday gikk en gedigen sjanse allerede etter seks minutter. Johan Hove slo spissen rett i bakrom og Friday kom klink alene med KBK-keeper. Avslutningen gikk rett på Sean McDermott som avverget til corner. Den burde Friday plassert i motsatt hjørne. Han fikk nok en litt dårlig touch som gjorde at vinkelen ble noe skrå. Men den der setter Friday 9 av 10 ganger.

Her avslutter Fred Friday på den store sjansen etter seks minutter.

Halldor Stenevik hadde også en god sjanse for Godset i en periode hvor vi trykket KBK bakpå, men heller ikke han klarte å vinkle skuddet nok.

Etter hvilen gikk SIF igjen respektløst til verks og presset hjemmelaget bakpå. Vi hadde god struktur i laget og klarte å spille ut sidene. Spesielt på høyresiden var det mye trafikk rundt Lars Vilsvik og Halldor Stenevik. Gutta var også iherdige i gjenvinningsspillet og vant mange andre baller. Der skal blant annet Tobias Fjeld Gulliksen ha mye skryt, men 17-åringen var ikke alene.

Men det manglet litt på kreativiteten i siste fase i Kristiansund. Hjemmelaget valgte å forsvare seg dypt i banen i lange perioder av denne kampen og vi slet med å bryte dem ned. KBK er fysisk sterke og dyktige til å forsvare egen boks. Likevel burde vi gitt dem større utfordringer på de mange cornerne. 16 i tallet på utebane er ekstremt høyt.

Flere Friday-sjanser

Mot slik motstand trenger man gjerne en såkalt boksåpner, som kan skape ubalanse og gjøre ting på egenhånd. Fred Friday var periodevis en slik spiller denne mandagskvelden. Det meste som ble skapt av oss var sentrert rundt Fred. Igjen viste han sin enorme styrke og ferdigheter på ball og spissen kom to nye sjanser etter hvilen.

Først dro han seg fri hele alene og banket til like over fra distanse, men på overtid var vår nummer 9 enda nærmere. Friday rundlurte han oppasseren rett utenfor 16 meter og avsluttet distinkt med venstrebeinet – like til side for mål. Nærmere kom vi ikke og dermed vant KBK kampen 1-0.

På tampen nevner vi også at Kristiansund kontret inn en dobbeltsjanse mot slutten, men begge forsøkene ble reddet av Viljar Myhra – i hans 50 kamp for SIF.

I neste kamp venter Tromsø – førstkommende torsdag på Marienlyst.