Poengdeling i Kristiansand

Seriepremieren mot Start endte 2-2. Lars-Jørgen Salvesen og Herman Stengel scoret våre mål. Se høydepunktene her.

Årets første seriekamp ble aldri noen imponerende forestilling fra våre gutter, men vi tok likevel med oss ett poeng hjem til Drammen. Det skal vi si oss noen lunde fornøyd med på en middels dag.

Beholdningen for vår del var ledermålet til Lars-Jørgen Salvesen. Kraftspissen timet opphoppet perfekt på et innlegg fra Kristoffer Tokstad og stanget formelig ballen i nettet. Rett og slett en klassescoring fra sørlendingen i hans første møte med gameklubben Start.

Lars-Jørgen Salvesen scoret mot gamleklubben.

Rett før den situasjonen hadde debutant Janis Ikaunieks hamret ballen i stolpen, men det var Start som styrte det meste i 1. omgang. Vertene var aggressive, løpsvillige og energiske - og skapte unødvendig mange sjanser. Heldigvis var Viljar Myhra strålende opplagt i kassa og tok seg av alt som kom de første 45 minuttene.

Vi slet med unødvendige balltap og Start var stadig på fremfoten. Dermed ble angrepsspillet urytmisk og litt for statisk. Vertene fikk mange cornere, men vi forsvarte egen boks godt på faste situasjoner.

Etter hvilen tok vi noe mer tak i kampen, men det var likevel Start som skapte de største sjansene. Myhra sto i veien for Kabran og Markovic opptil flere ganger, men etter 64 minutter måtte han kapitulere for Mathias Bringaker. Dårlig press på ballfører fra Ipalibo Jack førte til at Eirik Schulze fikk prikke et innlegg uten å anstrenge seg og på bakre kom Bringaker foran Jonathan Parr og styrte ballen i mål.

Etter 72 minutter tok Start ledelsen. Johan Hove var uheldig og mistet ballen utenfor 16 meter og tok trekk senere lå ballen i nettet bak Myhra. Eman Markovic fikk sto altfor upresset og gjorde ingen feil fra 11-12 meter.

Men våre gutter viste sterk disipllin og lagmoral og jobbet seg igjen inn i kampen. Ti minutter senere jobbet Moses Mawa inn ballen helt ute ved siden, før han lurte en Start-forsvarer og serverte Herman Stengel på bakre stolpe via Lars-Jørgen Salvesen. Guttene får gjøre opp om assisten seg i mellom, for Stengel var iskald i sin avslutning og nærmest styrte ballen nede i hjørnet.

Moses Mawa jubler etter utligningen til Herman Stengel,.

Vi fikk et par halvsjanser til å avgjøre kampen etter dette, men verken Mawa, Maigaard eller Salvesen klarte å få ballen i mål.

Dermed ebbet det hele ut med 2-2 og poengdeling i Kristiansand. Nå venter Odd hjemme på Marienlyst søndag.