Podcast: Historien om C-laget

I 24 år har Arne Iversen og Rune Marthinsen skapt musikk som har en spesiell plass i hjertene til alle som er glad i Strømsgodset. I ukens podcast forteller de historien om klubbens hyllestband.

Annonse:

Vi står i sammen
På samma lag
Vi deler seire
Og bitre nederlag
Sammen er vi sterke
Og vanskelig å slå
Byen er Drammen
Og drakta er blå

Fotball og musikk er noe av det aller beste livet har å by på. Men kombinasjonen er ikke nødvendigvis like heldig. Det finnes mange eksempler på skrekkelig fotballmusikk, men C-laget er heldigvis et unntak.

Ikke bare har de gitt oss «Gamle gress» og «Godset fra Drammen» - tidløse klassikere som vil gå inn i evigheten, men Arne Iversen og Rune Marthinsen har skapt så mye mer. Ingen skriver fotballsanger som Marthinsen. Ingen komponerer vakrere melodier til disse tekstene enn Iversen. Det er rett og slett ingen som lager fotballmusikk som C-laget.

Og det er vi uendelig glad for i Drammen. Vi er vanvittig stolte over å ha et hyllestband av denne kaliber!

Låtene til har rett og slett bidratt til å styrke klubbens identitet og merkevare. Spesielt de siste 10 årene har det eskalert. Nå synges og spiller lårene i nært sagt alle sammenhenger, og folk ser ikke ut til å gå lei.

Musikken er skapt som en kjærlighet til klubben, til byen, til fansen og stadion. Og det stort for herrene Iversen og Marthinsen å se hvor sterkt forhold så mange mennesker har til låtene.

I podcasten forteller den dynamiske duoen om C-lagets opprinnelse. Hele bandet ble etablert i et forsøk på å skaffe sårt tiltrengte midler til klubben. Men det skulle ta noen år før bandet fylte Union Scene.

Og så var det en siste ting: Det er sikkert noen som lurer på om det er nytt materiale i vente fra Arne Iversen og Rune Marthinsen. En ny evighetsklassiker, kanskje? Vel, svaret på det får du i ukens podcast.

Hele sendingen ligger nå tilgjengelig i iTunes og SoundCloud. Last ned eller gjør som en rekke andre: Abonner og få varsel hver gang en ny episode er klar.

Annonse fra Eliteserien: