Podcast: Ga aldri opp drømmen

Christopher Lindquist har gått den lange veien fra barnefotball på Gulskogen til Eliteserie-debut for sitt kjære Strømsgodset. I ukens podcast forteller han sin historie.

Annonse:

Søndag fikk 22-åringen sin debut i Eliteserien borte mot Bodø/Glimt på Aspmyra. Han tenkte ikke så mye på akkurat det. Christophers eneste fokus var å gjøre som han pleier. Gå til oppgaven med tilstedeværelse og dedikasjon, vilje og arbeidsmoral og bunnsolid innstilling.

Der er gutten et eksempel til etterfølgelse. Et symbol på hvor langt man kan nå bare man vil nok og ofrer nok.

– Hvis det er noen som sier at jeg ikke kan noe så skal jeg i hvert fall klare det, sier 22-åringen i Godset-podden.

Mental styrke

Christopher Lindquist er blitt avskrevet mange ganger. Det var så vidt han kom med i stallen på guttelaget til Strømsgodset, men innstillingen og viljen gjorde at han havnet på rett side. Christopher kom ikke inn på Drammen Toppidrett det første året. Mens kompisene syklet til Marienlyst pendlet han til Tønsberg og Wang - en erfaring som var veldig verdifull.

David Nielsen skrøt voldsomt av Christopher Lindquist vinteren 2015 og beskrev Drammensgutten som en moderne sideback. Men da alvoret startet var det ikke plass til «Link», som han kalles, likevel. Han måtte gå noen omveier, via Hønefoss og Florø. Spesielt det siste oppholdet i fjorårssesongen var svært vellykket. 22-åringen vokste voldsomt på utlånet i Florø og er nå klar til å konkurrere om en plass på laget i SIF.

Link debuterte i Eliteserien sist helg.
Link debuterte i Eliteserien sist helg.

Christophers største forbilde er Lars Vilsvik. I årevis har han studert Godsets høyreback og kontinuitetsbærer ned på detaljnivå. Det er lett å se hvem han ligner på i spillestilen, men det er ikke lett å ta plassen fra forbildet sitt. Uansett: Når Lars er ute skal Christopher være klar. Slik han var i Bodø. Og kanskje er den neste store oppgaven - å debutere ute på Marienlyst - like om hjørnet. På arenaen som han har skrudd reklameskilt på dugnad sammen med mamma Aud – på arenaen han praktisk talt er vokst opp med.

Det er ikke rart dette betyr litt ekstra for Christopher Lindquist. Og det er derfor han har jobbet ekstra hardt for å komme dit han er i dag.

I Godset har «Link» spilt på samme lag som Martin Ødegaard, Bersant Celina og Iver Fossum – for å nevne noen av de store talentene. Gutter som også har den rette innstillingen og mentale styrken. Da er det kanskje ikke så tilfeldig at de alle har hatt Harald Johannessen som trener. I podden trekker Lindquist frem Harald som den enkeltpersonen som har betydd mest for hans karriere - foruten foreldrene som alltid har stilt opp.

– Harald tøffa oss opp. Han lærte oss at ingen er bedre enn den andre. Han stilte krav til alle, sier Christopher.

Trenger en realitetssjekk

«Link» mener mange unge spillere mangler innstilling, holdninger og vilje til å jobbe hardt nok for å nå målene sine. Han sier det rett ut:

– Det er mange som tror de er bedre enn de er. De har ikke fått noen realitetssjekk.

For oss i Strømsgodset, som forfekter viktigheten av holdninger og hvordan man etterlever verdiene i klubben, er det befriende at Christopher Lindquist endelig får betalt for sitt arbeid. Talenter må aldri avskrives, selv om de ikke er de største talentene når de er små.

Det er utvilsomt interessant å høre Christophers historie og hans betraktninger rundt hva som kreves for å nå de målene man setter seg.

– Jeg var aldri noen barnestjerne. Jeg har aldri vært der. Jeg har aldri vært den beste. Men jeg har alltid vært den som har jobbet hardest og vært sterkest mentalt. Aldri gi opp, sier han.

Hele sendingen ligger nå tilgjengelig i iTunes og SoundCloud. Last ned eller gjør som en rekke andre: Abonner og få varsel hver gang en ny episode er klar.

Annonse fra Eliteserien: