Podcast: Fotballen er en reise i lidelse

Manuellterapeut og muntrasjonsråd Thomas T. Ødegaard er ukens gjest i Godset-podden.

Annonse:

Den blide, joviale og svært kompetente drammenseren har levd et langt liv med idrettsmedisin. Det siste halvannet året har han hatt sitt daglige virke på Marienlyst og bidratt i stor grad til at Strømsgodset har hatt lite skader i spillergruppa – sammen med fysisk trener Torstein Dalen og fysioterapeut Marius Hoel, mangeårig klubblege Erik Dag Knudsen og ortoped Marianne Olsson. De utgjør rett og slett et utmerket medisinsk team.

Thomas har også vært tilknyttet A-landslaget siden 2013 og kom nylig hjem etter kamper mot Kypros og Bulgaria i Nations League. I podcasten kommer vi litt innom hvordan landslagssjef Lars Lagerbäck jobber for å skape resultater med Norge.

Men hovedfokuset er selvsagt på Strømsgodset. Thomas forteller om hverdagen i det han omtaler som «Sjukestua», som er like mye sosial møteplass som behandlingsrom. Døra står (nesten) alltid åpen og det blir mange samtaler i løpet av en arbeidsdag. Thomas elsker å jobbe med mennesker, han er flink med mennesker, på mange måter et vandrende muntrasjonsråd og ikke minst en aldri så liten entertainer i de rette sammenhenger. Mer om det i sendingen.

Vi spør også om fotballspillere i Norge har det for godt – et tema som den godeste Ødegaard har en del interessante meninger om. Thomas kommer også inn på hvordan fotballen og det fysiske innen fotball har utviklet seg siden han hadde sin første jobb i Lillestrøm for 22 år siden.

Etter mange år i denne bransjen sier Thomas, delvis spøkefullt, og selvsagt satt på spissen, at fotballen er en reise i lidelse. 

- Det å være med på en eller annen arena i fotballen, da må du lære deg å ha det vondt. Og vi har hatt litt for mye vondt i år enn det vi hadde planlagt, sier manuellterapeuten.

Men det er selvsagt håp. Det mister vi aldri. Og håpet er på mange måter en drivkraft i seg selv. Og Thomas T. Ødegaard tror på en opptur herfra og ut sesongen. Han varsler et Strømsgodset som vil krabbe oppover tabellen og avslutte sesongen med cupfinalen på Ullevaal. Den type optimisme omfavner selvsagt podcast-redaksjonen.

Mer om det i ukens utgave av Godset-podden. Hør den i iTunes, SoundCloud og nå også Spotify.

Annonse fra Eliteserien: