Pendler fra Sogn for å følge SIF

Rune Christensen fra Vik i Sogn har fulgt Strømsgodset tett i 30 år. Grunnen heter Halvor Storskogen. Nå har både Rune og Halvor kjøpt stein på Folkeveggen.

Annonse:

Han husker godt sitt første minne om Strømsgodset. Det var tilbake i 1990. Søndag 13 mai. Lillestrøm var på besøk. Og Godset vant 1-0 foran 6000 tilskuere.

Målscorer?

Halvor Storskogen, selvfølgelig.

- Jeg har fulgt Godset tett fra 1989. Grunnen til at det ble Godset er ganske spesiell. Der jeg bor, i Vik i Sogn, er det stort sett bare Sogndal og Brann det går i. Men jeg hadde en favorittspiller i Halvor Storskogen og da han gikk til Godset så fulgte jeg rett og slett etter. Siden den tid har det alltid vært Strømsgodset på meg, forteller Rune Christensen.

Med bopel i Vik sier det seg selv at Rune har brukt mye tid på å følge Godset. Stort sett hvert eneste år siden 1992 har han vært til stede på 7-8 hjemmekamper per sesong. I starten kjørte han tur-retur Vik-Drammen. Det er seks timer hver vei.

- Det ble litt slitsomt i lengden, så etter hvert har det blitt mange hotellovernattinger i Drammen i forbindelse med kamp. Nå er det blitt mye enklere siden jeg har fått meg kjæreste fra Mjøndalen (som er Godset-supporter), sier Rune.

En gang tok han seg fri fra jobb for å se en cupkamp mellom Godset og Hødd. Rune kjørte tidlig fra Vik og hadde kommet til Vikersund da Radiosporten opplyste at kampen var utsatt grunnet tåke på flyplassen i Vigra.

- Da kom det noen stygge gloser i bilen. Men det var bare å snu og kjøre hjem igjen.

Rune Christensen husker ikke sist han gikk glipp av en kamp – enten det er på TV eller stadion. I 2007 dro han og en kompis til og med til La Manga for å følge laget på treningsleir!

- Strømsgodset er en flott og folkelig klubb. For min del har jeg alltid fått topp service og hjelp når jeg har kjøpt og fått tilsendt supporterutstyr – lenge før nettbutikkens tid. Det har vært oppturer og nedturer, men det er aldri kjedelig å være Godset-supporter, sier Rune.

- Hva er din beste opplevelse med klubben?

- Det er vanskelig å komme utenom seriegullet i 2013, men jeg vil nesten sidestille serieavslutningen borte mot Start i 1996. Det var et mirakel av de sjeldne.

Personlig var det også spesielt for Rune da Strømsgodset hentet Vik-gutten Gustav Valsvik til Drammen i 2014.

- Jeg hadde aldri i verden trodd at jeg skulle få se en fra Vik i aksjon for hjemmelaget på Marienlyst stadion, sier Rune Christensen.

Sogningen var raskt ute med å kjøpe stein på Folkeveggen. Han hyller tiltaket som er satt i gang.

- Folkeveggen engasjerer veldig og bidrar nok til et veldig samhold for alle som er glad i klubben, sier Rune.

Strømsgodset takker Rune Christensen for støtten og vi gleder oss til se han tilbake på Marienlyst.

#JegErMed

Rune Christensen

 

Annonse fra Eliteserien: