Pedersen signerte ny avtale

Sebastian Pedersen (19) har forlenget kontrakten med Strømsgodset til sommeren 2020.

Annonse:

Den unge spissen har hatt en flott utvikling denne vinteren og nå er det klart at han belønnes med ny avtale. Torsdag satte Sebastian navnetrekket på kontrakt til sommeren 2020.

- Deilig å få dette på plass. Jeg føler jeg har tatt steg i vinter og det lover godt for sesongen, sier lillebror Pedersen.

Mens en del av våre unge spillere vurderes for utlån, skal Sebastian bli værende og kjempe om spilletid i Strømsgodset.

- Jeg har aldri vært så nær som jeg er nå, sier 19-åringen med 20 aldersbestemte landskamper.

Vist stor fremgang

Sebastian spiller fra start i fredagens treningskamp mot Sarpsborg 08. Det blir hans andre fra start denne vinteren, men den første med tilnærmet toppet mannskap. Det blir en fin test for spisstalentet fra Hedmark.

- Sebastian har vist stor fremgang og imponert denne vinteren. Han la ned en skikkelig jobb i egentreningsperioden i desember og har plukket opp hansken i sesongoppkjøringen. Nå er det opp til han å ta det neste steget og vi gleder oss til å følge den videre utviklingen, sier sportssjef Jostein Flo.

I desember trente han hver dag og sendte rapporter til hovedtrener Bjørn Petter Ingebretsen på SMS.

- Jeg gjorde en ordentlig jobb i desember og det fikk jeg igjen for da vi startet opp i januar, sier Sebastian Pedersen.

Arvet litt av Marcus

I Godset vil han primært konkurrere med storebror Marcus og Mos Abdellaoue om spissplassen. Den yngste blad Pedersen har en skarp venstrefot og vist på trening i vinter at han er spesielt flink til å vinkle sine avslutninger. Han er ikke sein om å løsne skudd.

I tillegg har Sebastian tatt nye steg i pressfasen, noe som er en viktig egenskap i Strømsgodsets spillestil.

- Jeg har nok arvet litt av faenskapet som Marcus har i pressfasen. I denne spillestilen er det viktig at vi løper mye defensivt, kommer fort på plass og vinner ballen høyt. Lykkes vi med det kan vi skape mange sjanser, sier Pedersen junior.

Annonse fra Eliteserien: