Duplexe Tchamba, Aaron Horne

På vei tilbake - igjen

Her er en status på skadesituasjonen i SIF. Duplexe Tchamba og Ari Leifsson er på vei tilbake i trening, mens Herman Stengel må påregne et lenger avbrekk enn først forventet.

Annonse:

Duplexe Tchamba pådro seg en muskelskade kort tid før seriestarten i midten av juni og har slitt med denne siden. Den kamerunske midtstopperen, som var svært viktig mot slutten av forrige sesong, har ikke vært på banen et eneste minutt i Eliteserien 2020.

Han var riktignok på full fart tilbake i midten av august og skulle egentlig vært i troppen mot FK Haugesund. Men på den siste treningen fikk Duplexe igjen smerter i låret. Etter dette reiste den utleide Strasbourg-spilleren til Alsace for andre gang for nærmere utredning og opptrening. Tidligere denne uka returnerte 22-åringen til Drammen og fredag er han ventelig tilbake på treningsfeltet. Når Duplexe er kampklar er foreløpig for tidlig å si noe om, men rapportene fra Strasbourg er positive.

Ari Leifsson er tilbake i trening.
Ari Leifsson er tilbake i trening.

Ari Leifsson har også slitt med muskelskader etter overgangen fra Fylkir. Nå sist pådro han seg en liten strekk på baksiden av låret mot nettopp FK Haugesund. Den islandske midtstopperen har trent seg opp og blitt gradvis tilbakeført i trening. Han er nå på 60-70 prosent av maks sprintkapasitet, ifølge trener Henrik Pedersen.

I dette intervjuet gir SIF-treneren en orientering om skadesituasjonen:


Det er også klart at Herman Stengel er ute lenger enn først antatt. Midtbanespilleren fra Hokksund ble operert i lysken i midten av juli og det ble stipulert seks uker på sidelinjen. Den rehabiliteringen har allerede tatt lenger enn ventet. Derfor skal Stengel nå gjennom nye undersøkelser hos spesialister. Han er ute av drift på ubestemt tid.

Jonathan Parr viste tommelen opp på torsdagens trening.
Jonathan Parr viste tommelen opp på torsdagens trening.

Ellers er Jonathan Parr på bedringens vei. Veteranbacken fikk en skade på ytre leddbånd i kneet mot MIF 18 juli. Han har nå kastet skinnen som han gikk med i seks uker. Parr gjør gode fremskritt i rehabiliteringen og det forventes at han kan være tilbake i full trening om cirka fire uker.

Prosper Mendy har vært ute med korsbåndskade i nesten hele 2020. Også han er i tilbakeføringsfase og trapper gradvis opp belastningen på trening.

Annonse fra Eliteserien: