Overtidstap i Skien

Godset så ut til å få med seg et poeng hjem fra bortemøtet med Odd, men hjemmelaget avgjorde kampen to minutter på overtid.

Kampens åpningsminutter var preget av et Odd-lag som for det meste spilte ballen rundt et kompakt og dyptliggende Godset-lag uten å produsere de store sjansene.

Vi måtte helt til det 23. minutt før vi fikk kampens første mulighet, men da var den også av det ordentlig store slaget. Først kom Odd til en dobbeltsjanse, der det første forsøket ble blokkert av Lars Sætra, mens det andre ble mesterlig reddet av Viljar Myhra.

Se høydepunktene fra kampen her:

Headet Odd i ledelsen

Det hjalp dessverre lite, for på det påfølgende hjørnesparket havnet ballen i nettet. Odd-kaptein Steffen Hagen raget høyest og headet inn kampens første mål.

Vi fikk laget høyere i banen og tok mer over ballinnehavet etter scoringen, men også vi slet med å produsere sjanser i 1. omgang. Den eneste sjansen som kom i løpet av siste halvdel av første omgang kom sju minutter før pause, da Odd fikk en scoring annullert for offside.

Kampen åpnet seg mer opp etter pause, og begge lag kom oftere i gode avslutningsposisjoner. I løpet av de første ti minuttene etter hvilen kom Amahl Pellegrino til to brukbare muligheter for oss, mens Vebjørn Hoff og Elbasan Rashani hadde hver sin store sjanse for Odd.

Mos utlignet

Så, litt ut av det blå et snaut kvarter før slutt, fikk vi utligningen. Herman Stengel spilte frem Jonathan Parr på venstresiden, og han slo lavt inn foran mål. Mos fikk en fot på ballen, og ga den en liten retningsforandring, noe som gjorde den vanskelig å beregne for Odd-målvakt Sondre Rossbach.

Det resulterte i at ballen gikk via målvakten og havnet rett foran streken, der Mos fikk en enkel jobb med å prikke inn utligningen.

Nico ut med skade

Etter utligningen ble det noen intense sluttminutter. Først hadde Viljar Myhra en enormt god redning da Sander Svendsen fikk gå opp fritt og heade et innlegg mot mål åtte minutter før slutt.

Et par minutter senere måtte så innbytter Nico Mickelson forlate banen på båre bare minutter etter å ha kommet på. Vi vet lite om denne skaden på nåværende tidspunkt, men kommer naturligvis med en oppdatering på det ved en senere anledning. Frem til det må vi bare krysse fingrene.

Avgjorde på overtid

To minutter på overtid kom så den avgjørende scoringen. Odds toppscorer Torgeir Børven vant ballen fra Lars Sætra omtrent 25 meter fra vårt mål, satte fart fremover og la ballen til høyre for Viljar Myhra – og sendte med det Skagerak Arena til himmels.

Vi klarte ikke å slå tilbake etter den scoringen, og tapte dermed 2-1 i Skien.

Neste mulighet for tre poeng er mandag 13. mai klokken 19:00, når Viking gjester Marienlyst.

I videovinduet under kan du se Godset Live med reaksjoner etter kampen.

Odd - Strømsgodset 2-1 (1-0)

6. runde i Eliteserien, Skagerak Arena, 5 252 tilskuere
Mål: 1-0 Steffen Hagen (24.), 1-1 Mos Abdellaoue (76.), 2-1 Torgeir Børven (90.)
Gule kort: Fredrik Oldrup Jensen, Sander Svendsen (ODD), Kristoffer Tokstad og Jonathan Parr (SIF)
Dommer: Trond Ivar Døvle, Fjellhamar
Vårt lag: Viljar Røsholt Myhra, Lars Vilsvik, Jakob Glesnes (k), Lars Sætra, Jonathan Parr, Kristoffer Tokstad, Johan Hove, Yacouba Sylla, Herman Stengel, Amahl Pellegrino, Mos Abdellaoue.
Innbyttere: Henning Hauger for Johan Hove (68.), Nico Mickelson for Kristoffer Tokstad (77.) og Halldor Stenevik for Nico Mickelson (88.)