Orientering om trenersituasjonen

Håkon Wibe-Lund leder Strømsgodset mot Tromsø og Ranheim neste helg. Samtidig er jakten på permanent hovedtrener godt i gang.

Annonse:

Etter Bjørn Petter Ingebretsen valgte å trekke seg som hovedtrener i Strømsgodset av helsemessige årsaker, har assistent Håkon Wibe-Lund overtatt ansvaret på midlertidig basis. Berger-karen, som også er assistenttrener på U-landslaget, skulle reist til U20-VM i Polen på lørdag, men utsetter avreisen for å lede Strømsgodset søndagens viktige kamp mot Tromsø på Marienlyst.

Konstruktiv dialog med NFF

Håkon flyr til Polen mandag og blir borte gjennom treningsuken og 2. runde i NM mot Ullern onsdag, før han returnerer til søndagens bortekamp mot Ranheim. Det er den siste før Eliteserien tar tre ukers sommerpause.

- Vi har hatt en konstruktiv og god dialog med Lise Klaveness i NFF og forbundet har vært løsningsorienterte i denne saken. Håkon skulle egentlig reist dagen før Tromsø-kampen og det hadde satt oss i en veldig vanskelig posisjon. Nå har vi kommet frem til en løsning som vi kan leve med, sier daglig leder Dag Lindseth Andersen.

Torsdagens kamp mot Ullern ledes av assistenttrener Ronny Holmedal, i samarbeid med resten av trenerteamet. For å løse alle oppgaver gjennom treningsuka vil trenerressurser fra utviklingsavdelingen bistå A-laget etter behov. Håkon vil selvsagt være i daglig kontakt med teamet.

Jakten på ny hovedtrener

Parallelt med det kortsiktige fokuset, er prosessen med å finne ny permanent hovedtrener godt i gang. Det er etablert en egen arbeidsgruppe med representanter fra ledergruppa og styret som skal jobbe med dette fremover.

Sportssjef Jostein Flo er for tiden sykemeldt, men han vil selvsagt være med i ansettelsesprosessen. Arbeidsgruppa jobber nå med å lage en trenerprofil og et sett kriterier som skal legges til grunn før man diskuterer konkrete navn. Kommende uke vil det gjøres en grundig gjennomgang og vurdering av aktuelle kandidater.

Til slutt skal arbeidsgruppa sitte igjen med en såkalt «shortlist» av kandidater som klubbledelsen ønsker å gå i samtaler med så snart som mulig.

- Dette er en utrolig viktig beslutning for klubben og det er bred enighet i ledergruppa og styret at vi skal gjennomføre en grundig prosess. Vi skal ha en god fremdriftsplan, men samtidig bruke den tiden vi trenger til å finne den rette treneren for Strømsgodset, sier daglig leder Dag Lindseth Andersen.

- Klubbens strategiplan ligger i bunn for utvelgelsen av kriterier. Vi skal ansette en trener inn i strategiplanen og vi har et langsiktig fokus i så måte. Samtidig er det en del kortsiktige mål knyttet til strategiplanen som mange har etterlyst større fremdrift på. Til sammen gir dette mange viktige føringer for treneransettelsen som vi må forankre i forkant av utvelgelsesprosessen, sier han videre.

Annonse fra Eliteserien: