Oppsummering av landslagsperioden

Hele ti Strømsgodset-spillere har vært på landslagsoppdrag den siste tiden. Her følger en oppsummering.

Ari Leifsson var nok en gang tatt ut på det islandske A-landslaget, som spilte to vennskapskamper på den spanske sørkysten. Ari var ubenyttet reserve både i 1-1-kampen mot Finland og 5-0-tapet for Spania. Midtstopperen står fra før med tre A-landskamper for hjemlandet.

Johan Hove og Norge U21 spilte en tøff bortekamp mot Østerrike i EM-kvalifiseringen. Johan spilte hele kampen, som endte med 2-1-tap. Med tre kamper igjen ligger Norge på 3. plass, ett poeng bak Østerrike og fire poeng bak Kroatia, som har henholdsvis én og to kamper igjen å spille.

Norge spiller en særdeles viktig kamp hjemme på Marienlyst mot gruppeleder Kroatia 3. juni, og møter deretter Finland (b) og Aserbajdsjan (h) i de to siste kampene.

Samtidig har Kreshnik Krasniqi vært i aksjon for U21-landslaget til Kosovo, som spilte to målløse kamper mot Slovenia i EM-kvalifiseringen.. Kreshnik spilte samtlige 180 minutter, og leverte to gode kamper med flagget på brystet. Kosovo ligger på 5. plass i sin gruppe med åtte poeng på sju kamper, og møter Andorra, England og Albania i sine tre siste kamper i kvalifiseringen.

Gulliksen med hat-trick

Tobias Gulliksen var i forrige uke på samling med det norske G19-landslaget i Oslo. De avsluttet samlingen med treningskamp mot 1. divisjonslaget Skeid, der Tobias scoret alle Norges tre mål i det som endte med 3-1-seier. Den siste scoringen var også av det flotte slaget, et flott skudd i det lengste hjørnet fra like utenfor feltet.

På G18-landslaget, som deltok i firenasjonsturneringen Football Federations Cup i Albir, var vi representert med både Fabian Holst-Larsen og Eirik Blikstad.

I første kamp mot Nord-Irland spilte begge de første 45 minuttene, før Norge byttet ni av ti utespillere i pausen. Norge ledet på dette tidspunktet 1-0, men tapte til slutt 2-1. I kamp to mot Tsjekkia, rangert som nummer seks i Europa, vant Norge 1-0. I den kampen spilte Eirik fulle 90 minutter i midtforsvaret, mens Fabian spilte de siste 17 minuttene som innbytter.

I den siste kampen mot Belgia, der Norge med tre poeng kunne sikre turneringsseier, endte dessverre med 2-1-tap. Her var både Eirik og Fabian i startelleveren. Eirik spilte nok en gang hele kampen, mens Fabian ble byttet ut tjue minutter før slutt.

De to SIF-guttene står etter samlingen begge med fire landskamper på G18-nivå.

Mawa Sesay til EM

Vi hopper videre til damelagets Mawa Sesay, som var sterkt delaktig da det norske J17-landslaget sikret EM-spill i går.

J17-landslaget deltok gjennom den siste uka i den andre og avgjørende runden i EM-kvalifiseringen, som startet med 3-2-tap for Serbia forrige torsdag. Her spilte Mawa de første 73 minuttene, før hun ble byttet ut på stillingen 2-2.

I 12-0-seieren (!) over Romania i kamp to ble hun byttet inn åtte minutter før slutt, på stillingen 9-0. Hun var så tilbake i startelleveren, og spilte hele kampen, da Sverige ble slått 2-0 i den siste og avgjørende kampen.

Her tegnet hun seg også på scoringslista da hun scoret Norges andre mål like før pause. Vi gratulerer Mawa og resten av det norske J17-landslaget med EM!

Sluttspillet spilles i perioden 3.-15. mai.

Vi nevner også de tre SIF-guttene André Stavås Skistad, Navend Mashoud Ahmad og Sean Healy Andresen som i helgen deltok på Equinor Talentleir med G15- og G14-landslaget. André og Navend var i G15-troppen, mens Sean var i G14-troppen.

Chrisander Sørum og Fredrik Ardraa skal delta på tilsvarende samling med G16-landslaget i perioden 3.-6. april.