Nytt samarbeid skal løfte jentefotballen

Strømsgodset Toppfotball og NFF Buskerud har signert en samarbeidsavtale for å styrke spillerutviklingen på jentesiden. Sonesatsingen for spillere i alderen 12-14 år starter opp på Gulskogen i begynnelsen av september.

Annonse:

Bildetekst: Guro Øen (t.v.), koordinator for Sone Nedre Buskerud, Mounir Hamoud, spillerutvikler NFF Buskerud, Magne Jordan Nilsen, daglig leder i SIF, Jarle Finnestrand (t.h.), sportslig leder for damelaget i SIF

For to og et halvt år siden etablerte Strømsgodset Toppfotball et eget damelag. Målet på sikt er spill i Toppserien. Det ble opprykk i første sesongen og nå kjemper jentene helt i toppen av 3. divisjon. Vi har også fått på plass et rekruttlag i 4. divisjon.

For å nå toppen av norsk fotball må klubben ha bedre strukturer rundt spillerutviklingen på jentesiden. Vi har ambisjoner om å øke kvaliteten og vi ønsker å gjøre mer for de mange fotballglade jentene i distriktet.

I den forbindelse har vi flere spennende prosjekter på gang. Vi øker vår satsing steg for steg.

Det første utviklingstiltaket er å gå sammen med NFF Buskerud om en ny samarbeidsmodell. I forrige uke signerte Strømsgodset og NFF Buskerud på en historisk avtale med felles visjon om å løfte jentefotballen i vår region.

Styrker tilbudet

Fra høsten skal Strømsgodset drifte Sone Nedre Buskerud for jentespillere i alderen 12-14 år fra klubber i Drammen, Sande, Svelvik, Eiker, Kongsberg, Numedal, Lier, Røyken og Hurum – og vi skal gå inn i det med full styrke.

Treningene vil foregå på Gulskogen – fordelt på syv søndager fra september til desember. Det blir også en turnering i Hønefoss. I 2023 er det planlagt 17 treninger i tillegg til 3 uttak.

Sone Nedre Buskerud drives i henhold til rammer fra Landslagsskolen til Norges Fotballforbund. Formålet er å gi et utviklingstilbud til jenter som har potensiale til å bli toppspillere nasjonalt og/eller internasjonalt.

Guri Øen er engasjert for å koordinere og administrere sonesatsingen. Hun har mange års erfaring på dette området og vi er glade for å ha med Guri på laget. Hun får med seg sportslig leder for damelaget i Strømsgodset, Jarle Finnestrand. Sammen får de ansvaret med å rekruttere trenere og kvalitetssikre det faglige innholdet. En ressursperson fra NFF Buskerud vil også følge Sone Nedre Buskerud tett.

- Det er helt naturlig at Strømsgodset tar ansvar for å styrke spillerutviklingen på jentesiden og vi gleder oss til å komme i gang med dette prosjektet i samarbeid med kretsen. Det er mange ivrige jenter i distriktet som har en drøm om å nå toppen og de fortjener å få like gode muligheter i hverdagen som gutta, sier daglig leder i Strømsgodset Toppfotball, Magne Jordan Nilsen.

Trenger gode jentemiljøer

Han håper at alle som brenner for og jobber med jentefotball i distriktet kan finne gode samarbeidsformer.

- Vi ønsker at det utvikles flere gode jentemiljøer og vi ønsker at det utdannes flere dyktige trenere inn  jentefotballen. Målet med sone-samarbeidet er å legge bedre til rette for de jentene som som ønsker å satse. På dette området er NFF Buskerud og Strømsgodset helt enige. Vi har en klar ambisjon om å være flaggskipet i regionen, samtidig er vi opptatt av bidra med vår kompetanse ut i breddeklubbene, sier Jordan Nilsen.

Spillerutvikler i NFF Buskerud, Mounir Hamoud, har følgende kommentar til samarbeidsavtalen og veien videre for spillerutviklingen på jentesiden i regionen:

- Det er viktig at Strømsgodset tar dette ansvaret som den klubben med en uttalt målsetting om å ha et lag i toppen av norsk fotball. Vi tror det vil gi et løft for spillerutviklingen for jenter i Nedre Buskerud.

Mounir påpeker at det gror godt i jentefotballen i hele Buskerud. I Øvre Buskerud er det for øvrig Hønefoss BK som er soneklubb.

- Det er mange kvalitetsklubber og breddeklubber som jobber godt. Men det er et større sprik mellom gutter og jenter. Noen spiller fotball for det sosiale, mens andre har større ambisjoner. Med dette samarbeidet ønsker vi å legge til rette for de som ønsker å bli toppspillere, sier Hamoud.

Interessen blomstrer

Jarle Finnestrand har vært med på oppbyggingen av jentefotballen i Strømsgodset helt fra bunnen av. Hans opplevelse er at hele klubben nå tar et enda større eierskap til denne satsingen.

- Når Strømsgodset Toppfotball nå velger å gjøre dette så må jeg innrømme at det er et svært stolt øyeblikk for oss som brenner for å øke interessen og ikke minst øke det sportslige tilbudet til de jentene som ønsker noe mer i hverdagen. Det å kunne drive med utvikling av jentespillere er fantastisk og sammen med klubbene i distriktet skal vi skape gode jentemiljøer og i tillegg være med å bidra til økt interesse og kompetanse også på trenersiden, forteller Finnestrand.

- Etter 2 år med pandemi har interessen for jente/damefotball i distriktet virkelig blomstret. Hver eneste uke de siste 6-7 månedene har jenter, foreldre, lag og klubber henvendt seg til oss i Strømsgodset med en bønn om at vi skal ta enda større ansvar. Nå viser Strømsgodset at de virkelig mener alvor og setter to streker under sin satsing på jentefotball, sier Finnestrand.

Annonse fra Eliteserien: