Ny unggutt signerte proffkontrakt

Aleksander Biermann Stenseth (20) har signert kontrakt med Strømsgodset ut 2021-sesongen. Kantspilleren går rett inn i troppen til lørdagens kamp mot Brann.

Annonse:

Oslo-gutten kom til Godset fra Skeid foran 2018-sesongen og han har hatt en flott utviklingskurve her hos oss. De siste to sesongene har Stenseth scoret jevnt med mål for G19 og Team SIF og siden i fjor høst har han trent jevnt med A-laget.

En skade ødela deler av sesongoppkjøringen, men siden vi kom i gang igjen etter Korona-pausen har 20-åringen vært veldig positiv på trening. Nå er det klart at Aleksander Stenseth blir et fullverdig medlem av førstelagstroppen og fredag signerte han sin første proffavtale med klubben.

Det blir forhåpentligvis ikke den siste.

- Det føles godt og etterlengtet at vi har fått dette på plass. Klubben har hele tiden sagt at de ønsker å satse på meg og derfor har jeg bare vært tålmodig og fokusert på å gjøre det best mulig på trening, sier Stenseth.

I fjor fikk han prøve seg i treningskamper for A-laget – mot Ham-Kam og Vålerenga. Spesielt mot VIF, hvor han startet, viste Stenseth at han har nivået og fysikken inne.

- Jeg synes det har gått bra. Jeg trives godt i gruppa og føler at spillestilen passer ferdighetene mine, sier unggutten.

Aleksander Stenseth trives aller best på venstrekanten og når han får brukt farten sin rettvendt. Han liker å utfordre en mot en og har utvilsomt øye for mål.

- Stenseth har vært i veldig positiv utvikling og han har tatt nivået ganske raskt. Han har kvaliteter som passer inn i Henriks spillestil og vi har stor tro på at Stenseth vil ta nye steg her hos oss. En sulten unggutt som vi gleder til å følge videre, sier sportssjef Jostein Flo.

Aleksander Stenseth har mål om å få debuten så fort som mulig. Men det viktigste fokuset er her og nå – bli litt bedre hver eneste dag.

- Nå vet jeg at jeg skal være her og da er det bare å fortsette å jobbe på. Jeg har som mål om å få flest mulig minutter og skal jobbe knallhardt for det. Som unggutt i SIF får du muligheten hvis du er god nok, sier 20-åringen.

Vi gratulerer Aleksander Biermann Stenseth med hans første proffkontrakt!

Annonse fra Eliteserien: