Ny SIF-dokumentar: «På samma lag»

Godset Media har produsert en egen dokumentarserie om 2020-sesongen. «På samma lag» består av fem episoder – med premiere langfredag.

Annonse:

2020 var et spesielt år på mange måter. Korona-pandemien traff oss hardt, men det var også mye dramatikk på det sportslige plan. Dokumentaren følger A-laget og klubbens administrasjon fra starten av året til plassen ble sikret borte mot Odd rett før jul.

Det er praksiselev Sigurd Rød-Knudsen fra Danvik Folkehøgskole som har filmet det meste og satt sammen episodene. Han har fått god bistand av Sigmund Rougemont fra administrasjonen som også har fortellerstemmen i dokumentaren.

Episodene er på mellom 20 og 25 minutter og tar for seg de viktigste hendelsene fra det som vil stå igjen som et spesielt år i Strømsgodsets historie.

- Vi har i lengre tid hatt et sterkt ønske å lage en dokumentarserie om det indre liv i Strømsgodset. Dette har vi fått muligheten til gjennom samarbeidet vi har med Danvik Folkehøgskole. Sigurd har vært tett på klubben gjennom deler av året og vi håper denne serien er noe SIF-fansen vil sette pris på, sier medie- og kommunikasjonssjef Magne Jordan Nilsen.

Strenge smitteverntiltak førte etter hvert til visse begrensninger også for Sigurd og hans tilstedeværelse, men har likevel fått filme mer enn nok til å dokumentere et år i klubbens historie som vi ikke kommer til å glemme med det første.

- Det har vært utrolig spennende og lærerikt for meg å komme så tett på klubben. Jeg har fått et helt nytt inntrykk av Strømsgodset etter å ha jobbet med denne serien, sier Sigurd Rød Knudsen, som opprinnelig er fra Rødberg.

«På samma lag» vil publiseres på godset.no, Facebook og YouTube. De to første episodene sendes i påsken. Premieren er langfredag.

Annonse fra Eliteserien: