Ny kontrakt for keeperhelten

Morten Sætra (21) har forlenget kontrakten med Strømsgodset ut 2020-sesongen.

Annonse:

Sisteskansen fra Gulskogen har virkelig vært i vinden den siste uken. Først leverte han en praktkamp i debuten mot Haugesund da Godset vant 1-0 og sikret semifinaleplass i NM.

To dager senere holdt han nullen igjen i sin Eliteserie-debut mot Sarpsborg 08. Og nå topper Morten en strålende uke ved å forlenge kontrakten med klubben i sitt hjerte.

Onsdag satte han navnetrekket på en ny avtale ut 2020.

- Jeg er veldig fornøyd med å være i Godset og glad for å få dette på plass, sier 21-åringen.

Morten Sætra og Jostein Flo etter kontraktsforlengelsen.
Morten Sætra og Jostein Flo etter kontraktsforlengelsen.

Han er oppvokst med Strømsgodset og har alltid drømt om å få spille ute på Marienlyst. Lørdag kan det være duket for den lokale keeperhelten som omskolert til sisteskanse for bare 5 år siden.

- Det er stort for meg å få være med på dette, sier en ydmyk Morten Sætra.

For mange i fotball-Norge er den 198 centimeter høye 21-åringen et ubeskrevet blad. Forståelig nok. For oss i Strømsgodset er han en hardtarbeidende og seriøs unggutt som lenge har hatt et stort potensial.

Han trengte bare et par utlån for å få det ut.

- Vi har jo snakket om dette en stund at Morten er en god keeper som vi ønsker å satse på og ha med videre. Helt uavhengig av de siste to kampene har det ligget i kortene at han skulle forlenge kontrakten, sier hovedtrener Bjørn Petter Ingebretsen.

Han har vært imponert over det Morten har vist etter han kom tilbake på utlån i Elverum.

- Morten har virkelig lagt ned en jobb i treningsarbeidet.  Han er alltid den som står igjen på feltet og lar gutta skyte så mye de vil, sier BP.

For et par uker siden ga han sågar Morten en ekstra oppmerksomhet for denne innsatsen i forbindelse med et spillermøte.

_K4P3606Morten Sætra
Morten Sætra i full strekk på trening.

- Vi har sett lenge at Morten har et stort potensial og det har vært viktig for hans læringskurve med to utlånsperioder i Nybergsund/Trysil og Elverum. Han har vært veldig god på trening etter han kom tilbake fra Elverum og virkelig plukket opp hansken, sier BP.

Sportssjef Jostein Flo roser den unge keeperen for måten han sto frem og utviste ro i to tøffe bortekamper mot FK Haugesund og Sarpsborg 08.

- Morten tok ansvar og grep sjansen skikkelig i en presset situasjon for klubben. Han har levert to gode kamper nå. Morten er en spennende keepertype, han er rolig, uredd, god med beina og har enorm rekkevidde, sier sportssjef Jostein Flo.

Han påpeker igjen viktigheten av utlån og hvor stor effekt det kan ha for unge spillere.

Annonse fra Eliteserien: