Ny avtale for Johan Hove

U21-landslagsspiller Johan Hove (19) har forlenget kontrakten med Strømsgodset til sommeren 2022.

Annonse:

Midtbanetalentet har funnet seg godt til rette i klubben og byen etter overgangen fra Sogndal for halvannet år siden. Johan er veldig fornøyd med å forlenge kontrakten og han ser lyst på fremtiden.

Neste sesong har 19-åringen forventninger både til seg selv og laget.

- Jeg skal være en spiller som drar lasset. Jeg er klar for å bidra, ta mer ansvar og stille krav til både meg selv og andre. Vi skal få Godset oppover på tabellen igjen. Jeg synes det er spennende ting på gang i klubben og jeg tror neste år kan bli veldig morsomt. Jeg er glad for å være med i fremtidsplanene, sier Johan.

BB7U5469 Johan Hove
Johan Hove etter en av sesongens fulltreffere.

Han innledet 2019-sesongen med scoring i serieåpningen mot FK Haugesund og han sikret tre viktige poeng hjemme mot Tromsø på vårparten. Etter hvert mistet Johan plassen på laget, men han viste likevel fremgang og leverte flere gode innhopp på høsten. Mot MIF i Ælv Classico var han en av lagets mest toneangivende. Johan har også spilt seg inn på U21-landslaget – som en av de yngste i troppen.

- Jeg føler at jeg har utviklet meg mye i Strømsgodset. Jeg har rett og slett blitt en bedre fotballspiller, sier han.

- SIF er en stor klubb, det er gode trenere her og gode fasiliteter. Mye ligger til rette, samtidig som du har et press på deg. Det er en del ting som følger med det å være Godset-spiller og det liker jeg godt. Du må by på deg selv hver dag. Ingenting kommer av seg selv, fortsetter Johan Hove.

I 2019 ble han sågar kåret til Årets unge spiller i Strømsgodset – en pris vi deler ut hvert år sammen med mangeårig samarbeidspartner Aass Bryggeri.

Midtbanetalentet fra Sogndal hadde opprinnelig avtale ut 2021-sesongen, men forlenger denne med et halvt år. Samtidig løftes han opp et nivå på lønnsstigen.

- Johan har hatt fin fremgang hos oss og han er stadig i positiv utvikling. Vi ønsker å rettferdiggjøre prestasjonene hans i vår lønnsstruktur. Dette er noe Johan har gjort seg fortjent til og vi har stor tro på at han vil ta nye steg fremover, forteller sportssjef Jostein Flo.

Johan Hove har allerede spilt rundt 50 kamper i Eliteserien – sin unge alder til tross. Neste utviklingsmål er å bli en enda viktigere spiller for Strømsgodset. Henrik Pedersen ser frem til å jobbe videre med Johan.

- Johan er en spennende ung spiller og han er hele tiden i fremgang. Han viste mye positivt i høst og nå skal vi jobbe med at han blir enda mer fremoverrettet og effektiv i vår spillestil, sier Henrik Pedersen.

Annonse fra Eliteserien: