Niklas Gunnarsson er klar for SIF

Niklas Gunnarsson (28) har signert en 2-årskontrakt med Strømsgodset. Vi ønsker midtstopperen hjertelig velkommen til klubben!

Annonse:

Den rutinerte forsvarsspilleren gjennomførte den medisinske sjekken uten anmerkninger mandag formiddag og etter et møte med sportssjef Jostein Flo satte han navnetrekket på en avtale ut 2021-sesongen.

Niklas slutter seg umiddelbart til Strømsgodsets treningsleir i Antalya og 28-åringen fikk utdelt en bag med Puma-tøy som blir med på flyet til Tyrkia tirsdag morgen.

- Niklas er en forsvarsspiller med mye erfaring, stor vilje og et sterkt utviklet konkurranseinstinkt. Han er offensiv i hodet, han liker å trene mye og er en stoppertype som vi har vært på utkikk etter gjennom vinteren. Vi er veldig fornøyd med at Niklas har valgt å komme hit til Strømsgodset, sier sportssjef Jostein Flo.

_BEH5102-EditWeb Niklas Gunnarsson

Niklas Gunnarsson har spilt 99 kamper i Eliteserien fordelt på klubber som Odd, Vålerenga og Sarpsborg 08. Han har også opparbeidet seg toppserieerfaring fra svensk fotball - nærmere bestemt Djurgården og Elfsborg. Han er svensk cupmester med Djurgården.

I 2016 spilte Niklas 15 kamper på utlån i skotske Hibernian - samme år debuterte han på det norske A-landslaget.

I mars i fjor signerte NIklas en 2,5 års avtale med italienske Palermo, men seks måneder senere ble Sicilia-klubben degradert fra Serie B til Serie D grunnet økonomiske problemer og alle spillerne løst fra sin kontrakt. Niklas inngikk deretter en kortidsavtale med Sarsborg 08, hvor bidro til at laget fikk stengt igjen bakover og med det sikret plassen i Eliteserien.

I vinter har han hatt flere tilbud fra ulike ligaer, men til slutt falt valget på Strømsgodset.

- Jeg ser veldig frem til å spille for Strømsgodset. Det har vært en januarmåned med litt usikkerhet, jeg har hatt muligheter å gå til Sverige, Danmark og utenfor Skandinavia, men jeg hadde ikke den rette magefølelsen, forteller Niklas Gunnarsson.

- Jeg hadde en veldig god samtale med Jostein og Henrik og da fikk jeg et godt inntrykk. Jeg følte meg veldig ønsket og tror vi kan ha en god sesong sammen, sier han videre.

Se hele intervjuet med Niklas her:


- Hva ble avgjørende for at du valgte Godset?

- Det var først og fremst den samtalen jeg hadde med Henrik og Jostein. Dette er et veldig interessant prosjekt og Henrik er en dyktig og talentfull trener som vil opp og frem og han kan gjøre meg til en bedre fotballspiller.

- Hva tar du med deg? Hva bringer du på banen?

- Jeg er først og fremst en lagspiller som hater å tape. Jeg tar med litt rutine, litt punch og fysikk og lederegenskaper.

Niklas Gunnarsson har valgt drakt nummer 5 i Strømsgodset - han overtar dermed nummeret til kaptein Jakob Glesnes.

- Vi er trygge på at Niklas vil passe godt inn her hos oss, både som fotballspiller og bidragsyter i gruppa. Han er en seriøs type som liker å gå foran og som har en erfaring vi trenger i forsvarsleddet. Han kjenner også norsk fotball godt, sier Jostein Flo.

Niklas har sin første trening med SIF onsdag morgen.

- Det blir deilig å møte gutta og trene fotball igjen. Jeg ser frem til å bli kjent med dem både på og utenfor banen, sier vår nyeste signering.

_BEH5103Web Niklas Gunnarsson

 

Annonse fra Eliteserien: