Nico trener med ball igjen

Fire måneder har gått siden Nico Mickelson (20) røk akilleshælen i Skien. Nå er den offensive backen på full fart tilbake på fotballbanen.

Annonse:

Nico ble hentet til Strømsgodset fra Ham-Kam som en av landets mest talentfulle sidebacker. Oppkjøringen lovet godt og Nico tok nye steg, men i sjette serierunde var Hamar-gutten maks uheldig mot Odd i Skien. I hans tredje innhopp for SIF røk akillesen i den han forserte med ballen. Ingen var i nærheten av Nico. Det bare smalt til.

20-åringen fikk beskjed at resten av sesongen røk – og med det også VM-sluttspillet for U20. Et hardt slag for en ambisiøs unggutt.

Fire måneder senere har han for lengst lagt skuffelsen bak seg. Nico har også lagt en haug med treningstimer bak seg på Akropolis. Han har jobbet seg knallhardt tilbake og ligger nå et godt stykke foran skjema. Nå er han i gang å trene med ballen igjen ute på feltet.

_A7R2210 Nico
Nico har tilbakelagt mange mil på mølla på Akrpolis.

- Akillesen blir sterkere og sterkere for hver uke. Jeg er i kjempefremgang og det er deilig å komme ut på matta igjen, sier Nico.

- Det hjelper mye å kjenne på ballen igjen og ha på fotballskoene, fortsetter han.

Fysioterapeut Marius Hoel har fulgt opp Nico Mickelson tett i disse månedene. Han er mektig imponert over fokuset og profesjonaliteten til unggutten.

- Nico har gjort og gjør en formidabel jobb. Han er godt i rute og gjør allerede mer enn forventet, sier Hoel.

Se hele intervjuet med Nico her:


Spørsmålet er om han faktisk kan rekke å gjøre comeback før 2019-sesongen er over. Spør du medisinsk apparat så er fremdeles neste år mest realistisk, men gutten selv vil ha noe å strekke seg etter.

- Jeg er i utgangspunktet skadet ut året, men har selvfølgelig håp om å spille i år. Det er det som får meg til å pushe fremover, sier Nico.

- Hva tenker du om fremtiden og neste sesong?

- Jeg tenker egentlig ikke så mye. Det er å spille her og få kamper i beina, sier Nico Mickelson, som gleder seg til å få vist seg ordentlig frem for Marienlyst-publikummet.

Annonse fra Eliteserien: