Nico klar for første SIF-kamp

Fredag får nykommer Nico Mickelson (19) sine første minutter i Strømsgodset-drakt. Vi tok en prat med høyrebacken og hovedtrener Bjørn Petter Ingebretsen foran Bodø/Glimt-kampen.

Annonse:

Nico Mickelson pådro seg en aldri så liten strekk i leggen den første uken i Hokksund-hallen og derfor har han ikke vært i aksjon i de to to treningskampene. Men nå har den offensive sidebacken vært i full trening et par ukers tid og er dermed klarert for kamp.

Fredagens møte med Bodø/Glimt i LSK-hallen blir Nico sin uoffisielle debut for Strømsgodset - med drakt nummer 14 på ryggen.

- Jeg har ventet noen uker på dette, så det blir gøy og spennende, sier den tidligere Ham-Kam-spilleren.

Store forventninger

Han har funnet seg godt til rette i gruppa og allerede gjort et godt førsteinntrykk.

- Det er en god gjeng og høyt nivå på trening, sier U21-landslagsbacken.

- Hvilke forventninger har du til årets sesong? 

- Jeg forventer at vi har mye ball og spiller en offensiv og positiv fotball.

Hovedtrener Bjørn Petter Ingebretsen gleder seg til å se Nico i aksjon mot Glimt. Vår nye høyreback spiller fra start i LSK-hallen.

- Nico har har nå to fulle treningsuker, så han er klar til å spille fra start. Jeg forventer at han skal gå som en propell på siden. Han skal være med alt fremover og komme seg hjem på defensiven. Han skal regjere på høyresiden. Det er de små forventningene jeg har til han, sier BP med et lurt smil.

Med nok en hedmarkingen på plass er naturlig nok Flisa-mannen tilfreds.

- Det er alltid flott å få inn hedmarkinger. Vi er snart i overtall i denne klubben, gliser han videre.

Nico Mickelson er en spiller som Strømsgodset har fulgt lenge og som det var ganske stor interesse for da han signerte i fjor sommer. BP mener 19-åringen passer som hånd i hanske i SIF og han ser frem til å få være med på å utvikle Nico videre.

- Nico kan nå så langt han vil. Det gjelder bare å holde seg skadefri, trene jevnt og trutt og spille godt med kamper, så kommer Nico til å bli veldig god, sier BP.

Laget mot Glimt

Kampen mot Bodø/Glimt starter klokken 13.00 fredag og sendes direkte på Eurosport Player og Eurosport Pluss 1. Rettighetshaver kjører sending fra 12.30 til 15.10, så det er bare å tune inn der for rikelig med Godset-stoff.

Vi starter med følgende lag: Morten Sætra - Nico Mickelson, Jakob Glesnes, Mounir Hamoud, Christopher Lindquist - Mathias Gjerstrøm, Martin Rønning Ovenstad, Johan Hove, Halldor Stenevik - Kristoffer Tokstad, Sebastian Pedersen

Benken: Viljar Myhra, Kreshnik Krasniqi, Lars Sætra, Jonathan Parr, Henning Hauger, Hasan Duman, Andreas Hoven, Stian Ringstad, Amahl Pellegrino

Mos og Lars Vilsvik er uaktuelle grunnet sykdom.

Annonse fra Eliteserien: