Nærmer seg 300 kamper for SIF

Mot Stabæk sist spilte Lars Vilsvik sin obligatoriske kamp nummer 295 for Strømsgodset. I løpet av høsten runder han 300.

Annonse:

Norsk-tyskeren har vært med på det aller meste etter han kom til Strømsgodset i 2009. Cupgull, seriegull, to seriesølv, spennende kamper i Europacupen og ulike klubbrekorder – som 46 strake uten tap på Marienlyst og åtte strake seire i Eliteserien.

Klubblegenden kan i dag se tilbake på 10 helt spesielle år i Drammen.

- Det har vært mange flotte opplevelser og mange gode minner, sier 30-åringen.

295 obligatoriske kamper for én og samme klubb er ikke hverdagskost i dagens fotball. Enda mer imponerende er det at 288 av disse er fra start! 

Dersom Lars Vilsvik holder seg skadefri og inne på laget, vil han nå 300 kamper når vi møter Sarpsborg 08 på Marienlyst i slutten av august.

- Det er selvfølgelig gøy å nå de 300 kampene, men jeg skulle gjerne gjort det i en annen situasjon. Akkurat nå tenker jeg mest på å holde plassen. Det er mye viktigere, sier Vilsvik.

På toppen av adelskalenderen i Strømsgodset troner Tor Alsaker-Nøstdahl og Inge Thun med 329 obligatoriske kamper. Dersom Vilsvik holder det gående er det realistisk at han tar igjen disse to legendene i løpet av neste sesong. Uten at det er noe han tenker på mer enn nødvendig.

- Først skal vi sikre plassen, så får vi se hvor langt det når, sier han.

Lars Vilsvik er vant til å vinne flere kamper enn han taper i Strømsgodset. Derfor har det siste året naturlig nok vært krevende. Men veteranen er sterk i trua på at vi skal komme ut av knipa også denne sesongen.

- Vi er i en vanskelig situasjon, men vi vokser på disse utfordringene. Vi skal komme oss ut av det og det kommer til å bli bedre når de nye tankene får satt seg ordentlig. Derfor tror jeg det er bra for oss med tre ukers opphold der vi får trent hardt og godt uten å måtte ta for mye hensyn til neste kamp. Nå tenker vi i samme retning, men vi komme dit at vi bare gjør det sammen uten å tenke. Slik at det flyter, sier Lars Vilsvik.

Annonse fra Eliteserien: