Nær poeng mot serielederen

Strømsgodset leverte en god bortekamp mot Bodø/Glimt og presset serielederen i lange perioder, men det var Glimt som vant kampen 3-2.

Godset-trener Henrik Pedersen varslet på forhånd at vi skulle gå ut som vi pleier, med høyt press og stor intensitet og våge å være oss selv mot ligaens beste lag. Det var riktignok vertene som skapte den første sjansen, attpåtil en dobbel sådan, da Kasper Junker fyrte av to ganger mot Viljar Myhra fra kort hold. Vår glimrende sisteskanse var like patent på begge forsøkene til dansken og dermed slapp vi et tidlig baklengsmål.

Etter dette fikk vi raskt mer fasong på både det kollektive presset og vi fikk løftet spillet høyere i banen. Men dessverre var det hjemmelaget som gikk opp i føringen etter 12 minutter. Ipalibo Jack var uheldig og mistet ballen litt inn på egen halvdel. Det kan man ganske enkelt ikke tillate seg mot et lag som Bodø/Glimt og noen sekunder senere lå ballen i nettet bak Viljar Myhra. Philip Zinckernagel var målscorer.

Men vi ristet raskt av oss den skuffelsen. – og Jack ble like raskt ferdig med sin egen feil. En glimrende crosspasning fra midtbanesentralen fant Kristoffer Tokstad på høyrekant. Han slo presist inn foran mål og der banket Moses Mawa inn sitt første bortemål for sesongen. Et flott angrep fra våre gutter!

Moses Mawa utlignet til 1-1 med sitt første mål på bortebane i år.

Et nytt brudd førte nær til en stor Glimt-sjansen, men Johan Hove løp opp Jens Petter Hauge og Viljar Myhre tok seg av resten. Vi fortsatte å stresse og presse Glimt, men likevel var det effektive gultrøyer som gikk opp i ledelsen. Et innlegg fra Zinckernagel mot Junker endte med at Niklas Gunnarsson var uheldig og satte ballen bak egen keeper.

Store sjanser

Etter dette headet nettopp Gunnarsson i tverrliggeren etter en av mange cornere og vi fortsatte å presse serielederen bakpå. Moses Mawa var riktig så virksom og livlig på topp og plaget periodevis den bakre fireren.

I 2 omgang var det Bodø/Glimt som skapte de to første sjansene, men Viljar Myhra var god på avslutningen til Zinckernagel, mens Jens Petter Hauge var i ubalanse da han skjøt over fra kort hold. Vi fortsatte å løpe etter Glimt-spillerne og vant ballen stadig vekk gunstig høyt i banen. En time var spilt da vi produserte to sjanser rett etter hverandre.

Lars-Jørgen Salvesen tvang keeperen til en redning etter å ha blitt spilt gjennom av Kristoffer Tokstad, den påfølgende corneren headet Ipalibo Jack like til side for mål. Et standhaftig Strømsgodset hadde motor til å fortsette og presse Glimt bakpå og etter 65 minutter kom belønningen. Mikkel Maigaard fant Tokstad på bakre og han hamret formelig ballen i motsatt hjørne på hel volley. En utsøkt scoring! Og ikke minst veldig fortjent.

14 cornere

Men rett etterpå glemmer vi bakrommet og denne gangen får Jens Petter Hauge altfor mye tid og rom. Vingen prikket Glimt tilbake i ledelsen, men du verden så unødvendig rett etter vi har kjempet oss tilbake i kampen.

Selv etter dette produserer vi sjanser til å få med poeng hjem. Kristoffer Tokstad kommer fri på sin side og kan relativt uforstyrret avslutte mot mål, men klarer ikke vinkle skuddet godt nok. På vår 14 (!) corner i kampen kommer Sondre Fosnæss Hanssen først på ballen, men keeper er på rett plass og avverger. Tilleggstiden ble bare rør og lite spill – dermed ebbet det ut med knepen seier til Norges for øyeblikket klart beste lag.

Vi gratulerer Bodø/Glimt med seieren, men tar samtidig med oss at vi reiser opp til Aspmyra med eget spill, tydelig identitet og en offensiv innstilling. Vi hadde ballen mer enn Glimt (54 prosent), noe som er høyst uvanlig på Aspmyra i år, vi hadde flere avslutninger enn hjemmelaget og nevnte 14 cornere sier en hel del om kampbildet.

Det holdt nesten til poeng denne søndagskvelden i Bodø.