Nå vasker han frem målpoeng

Herman Stengel spiller for tiden sin beste fotball i SIF-drakta. Fem assist og én fantastisk fulltreffer på de seneste fem kampene lar seg høre.

Annonse:

Hokksund-gutten har virkelig lagt en alen til sin vekst denne høsten og nå byr han også på målpoeng. Før Lillestrøm-kampen i oktober kalte Stengel en spade en spade og sa rett ut at han måtte bli mer effektiv i siste trededel. Det holder ikke å løpe mye - en indreløper skal også være en skapende kraft.

Han ble også utfordret på dette området av trener Henrik Pedersen.

Responsen fra Stengel har vært glimrende og utrolig viktig for klubben. Fem målgivende pasninger på fem kamper er imponerende. Mot Brann sist kronet han det hele med en utsøkt fulltreffer fra distanse og han ble fortjent kåret til dagens SIF-gutt.

Drammens Tidende ga ham sågar 9 poeng på spillerbørsen – det har ingen annen SIF-spiller fått denne sesongen. I perioder styrte han hele butikken.

Slik forklarer Herman Stengel fremgangen:

- Nå ligger jeg litt høyere i banen når vi vinner ballen. Da er det kortere vei til mål og lettere å slå den siste og avgjørende pasningen. Spillestilen sitter også bedre, det er bedre timing i det vi gjør offensivt og vi begynner å få ordentlig gode relasjoner mellom spillerne.

Se målpoengene til Herman her:


I høst har det vært få endringer på laget og Herman har spilt fast som indreløper. Både tonen og forståelsen med Lars Vilsvik og Kristoffer Tokstad på høyresiden har vært god.

- Vi har trent godt over tid og prestasjonene i høst har blitt gradvis bedre. Den siste tiden har vi også skapt mye offensivt. Det gjør også noe med selvtilliten slik at vi kan slippe oss mer løs ute på banen, forteller Herman Stengel.

AH7_7869

Henrik Pedersen gleder seg over utviklingen til Herman Stengel. Han opplever at 24-åringen er blitt mer en mer bevist fotballspiller denne høsten og mer fremoverrettet på ball. Han roser også midtbanemannen for evnen til å lære fort.

- Herman har først og fremst fått en annen forståelse for spillet. Han er blitt bedre i posisjonene og bedre til å se mulighetene. Der hvor han tidligere kikket bredt i banen eller bakover, ser han nå mer fremover. Den andre delen av dette er at han har fått noen lagkamerater som kommer på dypere løp. Vi merker at de relasjonelle ferdighetene får større betydning og spillerne har stor grad de samme tankene på banen. Jeg vil si at Herman har gått fra å være en generalist til å bli mer skapende på lagets vegne, forteller Henrik Pedersen.

Selv om SIFs prestasjoner har vært oppløftende denne høsten, har vi ikke fått godt nok betalt i form av poeng. Men mot Brann sist helg kom hele «ketchupflaska» på en gang. 6 -0 seieren betyr at vi styrer vår egne skjebne i serieavslutningen mot Kristiansund.

- Nå skal vi nullstille og ha fokus på å forberede oss best mulig gjennom uka. Vi vet vi har kvaliteter i laget til å reise opp dit og vinne. Vi gleder oss til kamp, sier Stengel.

Annonse fra Eliteserien: