Nå trener han med Godset

Gustav Mendonca Wikheim er for tiden hjemme i Hokksund og trener med gamleklubben Strømsgodset.

Annonse:

Den driblesterke vingen spilte 110 kamper og scoret 16 mål for SIF før han ble solgt til belgiske Gent i 2015. Han fikk med seg seriegull og to seriesølv i klubben.

Siden den gang har Wikheim også vunnet pokaler med danske FC Midtjylland og 28-åringen er for tiden under kontrakt med Al-Fateh i Saudi Arabia. I september i fjor pådro han seg en skade i kneet og har siden trent seg opp. Nå skal Gustav trene regelmessig med Strømsgodset en periode fremover. Selv om det er seks år siden han forsvant, er det fremdeles folk han kjenner godt i klubben - både på banen og kontorene.

- Det er hyggelig å være tilbake og treffe gamle kjente. Det er jo ikke så mange igjen i spillergruppa fra jeg spilte her, men jeg kjenner jo en del av gutta. Og BP og Wibe var jo trenere her da jeg ble solgt, sier Gustav.

Herman Stengel er naturligvis en av disse. Gutta spilte litt sammen i Hokksund, selv om det skiller noen år mellom dem. Gustav Mendonca Wikheim har vært med på alle treningene denne uka og det synes han har fungert fint.

- Det er deilig å spille fotball igjen etter et langt skadeavbrekk. Kneet kjennes bra og kroppen er egentlig grei selv om jeg ikke har spilt fotball på lenge, sier han.

Gustav skal etter planen returnere tilbake til Saudi Arabia til sommeren og det er per nå ikke aktuelt med noe overgang. Men vi står selvsagt klare med åpne armer den dagen Hokksund-gutten bestemmer seg for å returnere til Norge for godt.

Annonse fra Eliteserien: