NTB_PCsencm3xso

Nå kan Stengel smile

Herman Stengel har levert fire scoringer og fire målgivende så langt i år - og har i sesongens første halvdel spilt sin beste fotball siden han kom til Strømsgodset foran 2018-sesongen.

Annonse:

26-åringen, som fylte år på torsdag, er inne i sin fjerde sesong i Drammen og tiende sesong i Eliteserien. Til tross for hans relativt unge alder er det kun de to rutinerte sidebackene Lars Vilsvik og Jonathan Parr som har flere eliteseriekamper enn midtbanemaestroen fra Hokksund.

Jeg synes vi jobber godt på feltet hver eneste dag. Vi er en gjeng som drar i samme retning og det er en positiv drive rundt hele klubben.

— Herman Stengel

Og i årets sesong har han stått frem som nettopp en maestro på vår midtbane. Han har fått stor tillit i favorittposisjonen dypt på midtbanen, der han har startet samtlige 16 eliteseriekamper denne sesongen.

I den rollen får han muligheten til å diktere tempoet i angrepsspillet vårt, en av hans store styrker og en oppgave han har løst med bravur, spesielt hjemme på Marienlyst.

Når han samtidig får vist frem hva han kan by på av pasninger, innlegg og skudd både ved dødballer og i åpent spill, kommer han til sin fulle rett.

Herman Stengel spiller rett og slett sin beste fotball noensinne i SIF-trøya om dagen.

Til tross for en rolle dypere i banen har også frekvensen på målpoeng økt for vår nummer 7, selvfølgelig mye takket være at han denne sesongen har holdt seg skadefri gjennom hele sesongen. Etter litt over halvspilt sesong har han notert seg for fire scoringer og fire målgivende - og det er kun Fred Friday som står med flere med sine ni målpoeng.

Se alle Stengels målpoeng i årets sesong her.


Hvis alt går etter planen runder Stengel 100 kamper i marineblått i løpet av september, men kampene har ikke alltid kommet like lett og på løpende bånd etter overgangen fra Vålerenga foran 2018-sesongen. Etter en positiv start i klubben med en vakker scoring fra distanse borte mot gamleklubben, måtte han spille siste del av sesongen med smerter i lysken. Etter sesongen måtte han under kniven for å løse problemet.

Sammen med resten av klubben fikk han en oppsving høsten 2019, og i snuoperasjonen som til slutt førte til fornyet eliteserieplass leverte han fem målgivende pasninger, da i en indreløper-rolle.

2020-sesongen fikk en positiv start med scoring i åpningskampen mot Start, men forut for scoringen smalt det i den andre lysken. Også denne gangen måtte han etter hvert under kniven, og med det røk tre måneder av sesongen, før han var tilbake i midten av oktober.

Nå har han derimot fått stabiliteten som trengs for å lykkes over tid - og nå vi endelig se for alvor hva Herman Stengel har å by på.

- For første gang på lenge har jeg vært skadefri over tid og fått stabilitet i treningen. Det gir resultater, sier lysluggen selv.

- En gjeng som drar i samme retning

Samtidig er det en positiv stemning i hele Strømsgodset om dagen, og både spillere, trenere og ansatte møter på jobb med et smil om munnen hver eneste dag.

Herman Stengel kunne juble for sesongens fjerde scoring i hjemmekampen mot Brann sist. Her med Gustav Valsvik, Tobias Fjeld Gulliksen og Jonathan Parr. Foto: NTB Scanpix
Herman Stengel kunne juble for sesongens fjerde scoring i hjemmekampen mot Brann sist. Her med Gustav Valsvik, Tobias Fjeld Gulliksen og Jonathan Parr. Foto: NTB Scanpix

Det flyter bra både rundt A-laget, i utviklingsavdelingen og damelaget, og brikkene rundt det hele begynner å falle på plass. Det er rett og slett en positiv drive rundt hele klubben, mener Stengel.

- Jeg synes vi jobber godt på feltet hver eneste dag. Vi er en gjeng som drar i samme retning og det er en positiv drive rundt hele klubben. Vi gleder oss til å fortsette fremgangen utover høsten.

Nå venter Odd på Skagerak Arena for et Strømsgodset-lag som jakter årets første borteseier. Hjemmekampen mot hvittrøyene fra Telemark var en av de fire gangene i årets sesong Stengel har tegnet seg på scoringslisten, da på elegant vis med et frispark nærmest fra sidelinja.

Et skudd som med glimt i øyet ble kalt et innlegg av Lars-Jørgen Salvesen, uten at hovedpersonen selv var spesielt enig i det.

- Det er noen som har litt kjänsla, og kan sette dem hvor som helst, så det var deilig det, sa Stengel den gang, og vi tåler nok en liten dose kjänsla fra Stengels høyrefot i morgen kveld også.

Odd - Strømsgodset har avspark 18:00 og kampen ser du på discovery+ og Eurosport Pluss 2.

Annonse fra Eliteserien: