Nå har også kapteinen signert

Forlengelsene fortsetter å renne inn. I dag har kaptein Mikkel Maigaard Jakobsen (25) signert ny kontrakt med Strømsgodset – ut 2023-sesongen.

Annonse:

I fjorårets sommervindu signerte Strømsgodset nye spillere nærmest over en lav sko. De aller fleste er blitt en suksess og derfor er fokuset denne høsten flyttet fra nysigneringer til forlengelser. Og det forlenges faktisk avtaler raskere enn det ble signert nye spillere i fjor.

Mikkel Maigaard er den sjette Strømsgodset-spilleren som forlenger kontrakten med klubben – i tillegg til trener Henrik Pedersen. I det forrige vinduet ble dessuten Ipalibo Jack sikret på en permanent avtale til 2023.

- De viktigste spillerne våre er allerede i klubben og de kommer til å vokse og utvikle seg videre. Nå har vi en kjernegruppe sikret på lengre kontrakter som vi skal bygge laget rundt. En kjernegruppe med sultne spillere som er integrert i klubben, som forstår spillestilen og treningsmetodikken til Henrik, som tåler treningsmengden og som alle har et stort potensial. Vi ser en stor fremtidig oppside, sier sportssjef Jostein Flo.

_EIR6576Mikkel Maigaard
Mikkel jubler for scoring mot Sarpsborg 08.

Bygger opp verdier

Han har virkelig vært på jobb denne uka og han gleder seg over den positive utviklingen i klubben.

- Det har skjedd veldig mye på kort tid og det betyr mye for oss at vi får langsiktighet i den sportslige satsingen og bygger verdier i stallen. Det gir oss stor grad av forutsigbarhet i det vi driver med fremover, sier Flo.

- Vi har hele tiden sagt at vår viktigste prioritering i dette vinduet er forlengelser og derfor er vi meget godt fornøyd med at vi har fått på plass seks spillere på lengre avtaler i tillegg til hovedtreneren. Det gjør at vi kan bygge videre på det vi startet da Henrik ble ansatt som trener i fjor sommer, fortsetter han.

Flere Godset-spillere er allerede attraktive i markedet. Flo røper at det har kommet henvendelser og sågar noen konkrete bud fra utenlandske klubber. Disse er blitt avslått.

- Det sier en hel del om potensialet og kvaliteten i den gruppa vi har. Og vi er veldig fornøyd med at så mange sentrale spillere blir med oss videre. Det er spennende tider, sier Flo.

Trives godt i SIF

En av de som har generert interesse er Mikkel Maigaard Jakobsen. Kapteinen har takket nei til én konkret henvendelse til fordel for en ny kontrakt med Strømsgodset ut 2023.

- Det er utrolig deilig å endelig få dette på plass. Jeg er veldig glad for å være her i Godset. Det er en fantastisk klubb med mange fantastiske mennesker i og rundt klubben, så det var egentlig et helt naturlig valg for meg. Vi er i gang med å bygge opp noe veldig spennende og det vil jeg gjerne være en del av, sier 25-åringen.

- Hva betyr det at det er flere som forlenger?

- Det betyr at vi har en god stamme med spillere som har vært her en god stund nå. Vi blir bedre og bedre uke for uke, så jeg tror det kan bli skikkelig godt det her, sier Mikkel Maigaard.

Se hele intervjuet med kapteinen her:


Mikkel kom til Strømsgodset fra Raufoss i fjor sommer. Siden den gang har han vokst frem som en sentral skikkelse, en poengplukker og etter hvert lagets kaptein og anfører. Han nyter stor tillit hos trener Henrik Pedersen.

- Jeg har fått en trener i Henrik som har utrolig stor tro på meg og noen lagkamerater som er med til å gjøre meg god. Så handler det om for meg å få frem de tingene jeg er god på og så skal vi løse det sammen som lag, sier Mikkel.

Involvert i mange mål

På 32 kamper i SIF-drakta har Mikkel Maigaard vært involvert i hele 29 mål. Enten i form av mål, assist eller tredje sist på ballen.

- Det er den type spiller jeg vil være, jeg ønsker å være avgjørende i kampene, så det håper jeg fortsetter, sier Maigaard med et smil.

Jostein Flo mener dansken har tatt store steg i løpet av det første året i Strømsgodset og Drammen.

- Mikkel er en spiller som ofte er involvert der det skjer. Han tar på seg stort ansvar og står frem når det gjelder. Det så vi blant annet i fjor da han scoret i den avgjørende kampen mot Kristiansund. Mikkel har vært involvert i et imponerende antall mål siden han kom til klubben. Han er en klok spiller som beveger seg riktig og ofte gjør gode vurderinger. Han er også et skikkelig konkurransemenneske – uansett om det er en viktig fotballkamp eller bordtenniskamp på kontoret. En vinnerskalle med lederegenskaper. Vi er veldig glade for å ha med Mikkel videre, sier Flo.

Se noen av høydepunktene fra Mikkels første år i klubben:


Annonse fra Eliteserien: