Toppfotballen åpner - seriestart i juni

Regjeringen serverte fantastiske nyheter på torsdagens pressekonferanse. Eliteserien starten 16. juni og mandag trener gutta for fullt igjen.

Annonse:

Kulturminister Abid Raja gir klarsignal for gjenåpning av toppfotballen, med umiddelbar virkning for treninger med kontakt.

- Organisert trening i elitefotballen med kontakt kan begynne fra og med nå. Denne beslutningen vil gi seriespill fra 16. juni i tråd med retningslinjenen fra NFF og helsemyndighetene, sa Raja.

Førstkommende mandag vil det komme en egen veileder for idrett med fysisk kontakt. Alle Eliteserie-lagene må naturligvis forholde seg til denne veilederen for smittevernstiltak.

For vårt vedkommende betyr dette at spillerne starter opp igjen treningene på mandag. De siste to ukene har spillere og sportslig apparat tatt ut ferie.

- Vi er veldig glade for at vi nå har fått konkrete datoer å forholde oss til med tanke på oppstart av sesongen 2020. Dette betyr mye for mange, og vi vil fra Strømsgodsets side umiddelbart starte planleggingen sammen med NTF og de andre klubbene. Vi gleder oss stort til å komme i gang og vi starter så snart vi har det nødvendige smittevern-regimet avklart og på plass, sier daglig leder Dag Lindseth Andersen.

NFFs elitedirektør Lise Klaveness har vært sentral i NFFs dialog med helsemyndighetene.

- Vi er enormt glade for å kunne starte allerede nå med treninger og kamper fra 16. juni i toppfotballen. Dialogen med myndighetene har vært god og konstruktiv underveis i prosessen. Det har vært uvurderlig å kunne møte kompetente og imøtekommende mennesker i FHI og for øvrig hos helsemyndighetene for å arbeide frem et forsvarlig smittevern rundt vår aktivitet, sier Klaveness til fotball.no.

- Jeg vil også trekke frem samarbeidet med NIF, særforbundene og alle interesseorganisasjonene i fotballen. Dette er noe vi har stått samlet om i et konstruktivt samarbeid. Vi tar nå det første steget mot en gradvis gjenåpning av idretten. Liv og helse kommer først, og vi er vårt ansvar bevisst, sier Klaveness.

- Etter tett dialog med interesseforeningene har vi sammen med klubbene landet på at det er ønskelig og forsvarlig å dele piloten i flere faser hvor Eliteserien er først ut, og hvor Toppserien og OBOS-ligalagene følger på fire uker senere. Da vil lagene og NFF få tid til å tilpasse seg et strengt smittevernsregime og dessuten kunne høste verdifull erfaring fra oppstarten. Kanskje har også den politiske situasjonen endret seg i løpet av de første ukene på en slik måte at regelverket kan mykes opp gradvis, sier Klaveness.

Annonse fra Eliteserien: