Myhra solgt til Odense

Etter fem sesonger og over 130 kamper for Strømsgodset har Viljar Røsholt Myhra (27) signert for den danske Superliga-klubben Odense BK.

Annonse:

Foto: Carina Johansen / NTB

Sisteskansen fra Siljan i Telemark signerte for Strømsgodset noen måneder før kontrakten med Odd utløp etter 2018-sesongen, og har tilbrakt de siste fem sesongene i Drammen og på Marienlyst.

Midtveis i sin første sesong for Strømsgodset ble telemarkingen henvist til benken til fordel for keeperkollega Martin Hansen, men fra og med 2020-sesongen har Viljar vært det ubestridte førstevalget på keeperplass for Strømsgodset. Det har resultert i totalt 137 kamper i SIF-drakta, derav 134 av dem i Eliteserien. Det gjør at han innehar 15. plassen på lista over spillere med flest toppseriekamper i Strømsgodsets rike historie.

Viljar har vært en strålende ambassadør for Strømsgodset over flere år.

— Jostein Flo

Prestasjonene hans på banen har også blitt kronet med to oppdrag for A-landslaget - samt den gjeve hedersbetegnelsen Årets SIF-gutt i 2023. 

- Viljar har lagt ned en fantastisk jobb for Strømsgodset. Han har forlenget kontrakten sin med oss to ganger, vært en lojal og svært god keeper for oss og har vært en strålende ambassadør for Strømsgodset over flere år, sier leder for sport og spillerlogistikk Jostein Flo.

Etter at klubbene kom til enighet sent torsdag kveld, reiste Viljar til Danmark onsdag, hvor han har gjennomført medisinsk sjekk og blitt enige om de personlige betingelsene.

Jostein Flo tydeliggjør at dette ikke var et salg man var nødt til eller ønsket å gjøre, men at det av hensyn til Viljars ønske var viktig å ikke stå i veien for en overgang.

Vår leder for sport og spillerlogistikk forstår også supporternes skuffelse over å miste en så solid keeper som Viljar, men ønsker å tydeliggjøre viktigheten av å gi målvakten sjansen:

- Viljar har hele tiden hatt en målsetning om å gå videre til et høyere nivå. Vi har takket nei til flere tilbud, men når Viljar virkelig ønsket dette så gjorde vi alt vi kunne for å få det på plass. Det skylder vi en så lojal keeper som han.

Samtidig understreker han at markedet for keepere er helt annerledes enn for utespillere:

- Etter lange og tøffe forhandlinger kom vi frem til en avtale som alle er fornøyde med. Det er sjelden keepere forlater Eliteserien for store summer, og tatt i betraktning av markedspris for keepere har vi fått en god sum for dette salget, sier Flo. 

Vi takker Viljar Røsholt Myhra for innsatsen i Strømsgodset og ønsker han masse lykke til videre i karrieren!

NTB_tNPbv1BbM1E.png
Annonse fra Eliteserien: