Mounir er vår nye toppspillerutvikler

Mounir Hamoud (38) er tilbake i Strømsgodset fire år etter at han takket for seg som spiller. Den tidligere publikumsyndlingen er nå ansatt som vår nye toppspillerutvikler.

Annonse:

- Jeg har ventet på muligheten til å komme tilbake til Strømsgodset, og jeg er veldig glad for å være tilbake her i en spennende tid for klubben med mange gode og lovende spillere, sier den tidligere forsvarsspilleren med 147 kamper for klubben etter å ha formalisert returen til Strømsgodset.

Rollen som toppspillerutvikler har tidligere vært besatt av blant annet Kjetil Lundebakken, Bjørn Petter Ingebretsen og Alexander Straus. De siste årene er det Tomas Skaret Halvorsen og Tobias Torgersen som har delt på oppgavene gjennom sine roller som trenere for vårt G19-lag, men klubben ønsker nå igjen å rendyrke rollen med riktig person for oppgaven.

Her seilte Mounir tidlig opp som en sterk kandidat og et førstevalg - med kombinasjonen av spillerbakgrunn i klubben, erfaring gjennom sitt virke som kretsansvarlig for spillerutvikling i NFF Buskerud og ikke minst relevant utdannelse.

På Universitetet i Oslo har Mounir gjennomført bachelorgrad i kognitiv psykologi og mastergrad i pedagogikk - med fordypning i nettopp talentutvikling.

Nå gleder den Skoger-bosatte 38-åringen seg til å sette i gang i en rolle han mener kler hans egenskaper.

- Rollen trigger meg veldig. Det er mange gode fotballspillere her med potensial til å ta steget helt opp både nasjonal og internasjonalt. I tillegg gjør måten Godset tenker rundt rollen det enda mer interessant, med tanke på hvordan man jobber med de fremste talentene.

Han forlater nå jobben i fotballkretsen, der han har hatt sin arbeidsplass siden han la opp som spiller - i kontorene på det vi kjenner som Å Energi-tribunen. I løpet av denne perioden har han også bidratt på aldersbestemte landslag.

- NFF Buskerud er en veldig fin arbeidsplass med gode folk, og tiden der har utvidet perspektivet mitt rundt spillerutvikling. Jeg har fått være med rundt landslag og fått nye referanser, som jeg skal få god nytte for også i denne rollen. 

Han ser nå frem til å ta den korte veien til kontorene på langsiden - og ikke minst ut på Marienlyst-gresset - og bli bedre kjent med spillerne han skal følge tett i tiden fremover.

- Det er gutter som er veldig gode fotballspillere, men jeg kjenner noen av dem fra før og vet at de også er veldig gode mennesker. Det viktigste for meg i starten er å skape en relasjon med dem, også skal vi sammen finne veien så de skal utvikle seg til å bli best mulig.

BB7U6221Mounir Hamoud.jpg

- Vet hva som kreves

Med ansettelsen av Mounir som toppspillerutvikler tar vi et nytt og viktig steg i arbeidet med å bygge klubb, og gjøre Strømsgodset enda mer konkurransedyktig som spillerutviklingsklubb.

- Vi har sagt at vi skal tilføre ressurser og økt kompetanse ned i utviklingsavdelingen, og det får vi utvilsomt med Mounir. Han har selv toppspillererfaring fra Strømsgodset, Bodø/Glimt og Lyn, og vet hva som kreves på dette nivået. Samtidig har Mounir pedagogisk og psykologisk kompetanse, gjennom sin universitetsutdannelse, som gjør ham svært godt egnet for denne jobben, sier daglig leder Magne Jordan Nilsen.

Men kjennskap til og forståelse av Strømsgodsets kultur, identitet og strategi er også noe som gjør seriemesteren fra 2013 spesielt godt kvalifisert for denne jobben.

- Mounir har lært mye av flinke trenere i Godset, han har vært tett på fremgangene som ble skapt her fra 2012 og årene fremover, og har siden tilført ytterligere kompetanse gjennom sin utdannelse og arbeid i NFF Buskerud, hvor han har gode resultater å vise til. Mounir imponerer oss med sin tilnærming til både talentarbeid isolert sett, men også forståelse av mennesker, gruppedynamikk og hva som er viktig for å skape utvikling og gode prestasjoner på banen. Han er dyktig til å skape tillit og godt samarbeidsklima, som er spesielt viktig i denne rollen. Talentene i Strømsgodset er heldig som får Mounir som sin veileder, sier klubbens daglige leder.

Han vil også trekke frem at Mounir er en person som mange i Strømsgodset-systemet kjenner godt fra før.

- Det å få tidligere toppspillere i SIF inn i roller som trenere og spillerutviklere er noe vi ønsker, men som ikke alltid er like enkelt å få til, da det ligger en del klare kompetansekrav i bunn i akademiklassifiseringen. Med Mounir får vi på en måte hele pakka – toppspillererfaring, kompetanse og relevant utdannelse, kjennskap til klubb og folka som jobber her. I tillegg er han er sabla fin fyr. Dette kommer til å bli veldig bra, sier Nilsen fornøyd.

Vi ønsker Mounir hjertelig velkommen tilbake til Strømsgodset!

Annonse fra Eliteserien: